Coronavirus.-La mitat dels autònoms de la Comunitat ha sol·licitat la prestació extraordinària per cessament d'activitat

Cinc de cada deu autònoms de la Comunitat Valenciana han sol·licitat la prestació extraordinària per cessament d'activitat, segons les dades de l'Associació de Mútues d'Accidents de Treball (AMAT) col·laboradores amb la Seguretat Social. En concret, després del tercer pagament realitzat el passat dia 29, s'ha tramitat aquesta ajuda per al 50,85% dels treballadors per compte propi.
Imatge d'un carrer de la ciutat de València després de decretar-se l'estat d'alarma per la crisi del coronavirus.
Imatge d'un carrer de la ciutat de València després de decretar-se l'estat d'alarma per la crisi del coronavirus.
EUROPA PRESS

A més, el 95,50% de la sol·licituds rebudes han sigut reconegudes, amb el que són ja 164.633 els beneficiaris d'aquesta ajuda a la Comunitat Valenciana, amb una prestació mitjana de 858 euros.

Les mútues, que de nou han abonat aquesta ajuda als seus beneficiaris amb "estricta puntualitat", ressalten en un comunicat, han desembossat en aquesta ocasió 141,35 milions d'euros, que sumats als anteriors pagaments arriben a un total de 292,60 milions d'euros.

Pel que fa a la tipologia de les prestacions, 90.973 sol·licituds (el 55%) han sigut reconegudes per cessament absolut d'activitat, mentre que 73.660 (el 45%) ho han sigut per haver al·legat una reducció del 75% dels seus ingressos.

Després de la decisió del Govern central d'estendre aquesta prestació extraordinària fins a finals de juny, i segons l'estimació realitzada per l'Associació de Mútues d'Accidents de Treball (AMAT), el desemborsament total en el conjunt del país estarà pròxim als 4.000 milions d'euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento