Mà dura de la Urbana amb les bicis i motos infractores

  • Durant dues setmanes, hi haurà una patrulla per districte.
  • Sanciona els que se saltin semàfors i els que envaeixin voreres.
  • Amb l'objectiu de protegir el vianant.

Si al febrer del 2007 es va aplicar la modificació de l´Ordenança de circulació de vianants i vehicles, ara, i durant dues setmanes, la Guàrdia Urbana està duent a terme una campanya intensiva per caçar aquells que infringessin aquesta normativa, amb especial atenció a motoristes i ciclistes, per protegir, diu la policia local, els vianants.

Des del 3 de novembre passat i fins diumenge 16, una patrulla vigila amb especial atenció a cada districte el comportament de motoristes i ciclistes «per tal de reduir-ne l´accidentalitat», segons exposava ahir l´intendent de la Guàrdia Urbana Sergi Amposta.

lDurant l´any passat, 4.575 motocicletes i 2.932 ciclomotors van estar implicats en accidents a Barcelona ciutat. Suposen el 35,6%_dels 21.065 vehicles sinistrats el 2007. En total, hi va haver 11.041 accidents. Durant aquests dies s´està perseguint de forma especial els vehicles que no respecten els passos de vianants i els semàfors en vermell. La policia local multarà ara especialment les motos que circulin per la vorera o pel carril bici.

Pel que fa a les bicicletes, l´intendent Amposta confirmava que les infraccions més habituals i que ara seran multades amb més contundència són circular parlant pel telèfon mòbil o amb els auriculars posats, així com els ciclistes que se salten els semàfors o van per les voreres estretes.

Malgrat l´increment de ciclistes a Barcelona, la Guàrdia Urbana no ha constatat un augment d´accidents amb bicis implicades. Bona part de les multes que ja s´han posat responien, segons va explicar Amposta, al desconeixement de la normativa per part del ciclista o bé a una distracció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento