Les càmeres fotomulta fan caure un 22% els accidents

  • Se n'han installat 10 que roten per 30 cruïlles perilloses de Barcelona.
  • És un sistema nou que enregistra en vídeo.
  • S'estendrà per tota la ciutat.
Càmera fotomulta.
Càmera fotomulta.
ACN
Càmera fotomulta.

Les multes o la por a ser sancionat són els dos motius que han aconseguit reduir la sinistralitat a les cruïlles on hi ha installades càmeres de control del trànsit. Al maig es van installar 10 càmeres que han anat voltant per 30 cruïlles conflictives i això ha fet caure el nombre d'accidents en un 22%. Ara, el sistema de càmeres s'estendrà per més cruïlles multicalçada.

En l'últim mig any, hi ha hagut menys accidents enregistrats per les càmeres installades en aquestes cruïlles, tot i que l'Ajuntament de Barcelona no ha aclarit el nombre de sinistres que s'hi han produït. Aquests dispositius han permès sancionar 2.275 conductors, per haver-se saltat el semàfor vermell.

Si en un primer moment es van installar set càmeres fotogràfiques, al maig es van canviar per un nou sistema d'enregistrament de vídeo i se'n van collocar tres més. En total, doncs, són deu dispositius que detecten els vehicles infractors pel volum, no pel seu moviment i que després envien les imatges al Centre de Control de Trànsit de l'Ajuntament i a la Guàrdia Urbana al moment, a través de la telefonia mòbil.

La nova tecnologia ha permès caçar més de 2.200 vehicles, el 66% dels quals cotxes, el 12% motos, i vehicles industrials i taxis en un 9% cadascun.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento