Comunitat Valenciana

El pròxim curs hi haurà 29.000 tauletes amb internet integrat en els centres educatius valencians

  • La Generalitat Valenciana invertirà 4 milions d'euros en la nova remesa, formada per 15.000 unitats.
  • Durant l'estat d'alarma la Conselleria que dirigeix Vicent Marzà va adquirir altres 14.000 per a reduir l'escletxa digital.
Xiqueta amb tablet
Xiqueta amb tablet
GVA
Xiqueta amb tablet

Els centres educatius de la Comunitat Valenciana comptaran el pròxim curs amb 29.000 tablets amb internet integrat. Segons ha anunciat el conseller d'Educació, Vicent Marzà, la Generalitat comprarà 15.000 dispositius més, que se sumaran als 14.000 que s'han distribuït a alumnes en situació de vulnerabilitat.

Les noves tauletes es compraran durant l'estiu, es distribuiran als centres educatius i les dades s'activaran de manera massiva en el mes de setembre.

Marzà ha explicat, aquest dijous en Les Corts, que "el pròxim curs començarà amb un total de 29.000 tauletes, que formaran part del material informàtic dels centres educatius i complementaran els dispositius informàtics fixos de les aules d'informàtica". "Estem fent un nou plantejament de les aules d'informàtica dels centres, on la disponibilitat de material portàtil haurà de ser un eix fonamental i necessari", ha asseverat.

La gestió per a l'adquisició d'aquesta nova remesa de dispositius, que compta amb una inversió de 4 milions d'euros, "ja és possible perquè trobar proveïdors no ha sigut una tasca fàcil pel fet que la producció es concentra en països molt determinats i no hi havia suficient 'estoc'", ha assenyalat el responsable d'Educació.

Aquesta adquisició se suma a les 14.000 tauletes amb les quals ja compta la Conselleria i que ara mateix estan assignades a alumnat que les necessita en aquest últim trimestre per a la formació a distància mitjançant el pla 'MULAN' de l'actual curs escolar.

"Una de les autonomies més preparades"

Marzà ha subratllat el desig que les tauletes tàctils "no siguen necessàries el curs que vé per a repartir entre l'alumnat per causes com un confinament". I ha afegit: "No obstant açò, si és necessari, serem una de les autonomies més preparades per a reduir els efectes de l'escletxa digital quant a formació a distància".

Les noves 15.000 tauletes amb internet integrat seran del mateix model que les 14.000 ja repartides aquest curs (Huawei MediaPad T5 de 10,1 polzades).

En el cas dels centres educatius públics, formaran part del seu inventari informàtic. Quant als centres concertats, els dispositius formaran part de l'inventari de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, apunten des de l'administració educativa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento