El Sindicat Mèdic es querella contra Barceló i altres cinc alts càrrecs per la gestió de la pandèmia

  • Observen un presumpte delicte contra els drets dels treballadors i infracció de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals.
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, en imatge d'arxiu
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, en imatge d'arxiu
GVA

El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana CESM-CV ha interposat una querella contra la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, "per haver incomplit la seua obligació de dotar de material sanitari adequat els metges i sanitaris durant la gestió de la pandèmia provocada per la Covid-19".

La querella s'ha interposat per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors i infracció de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals davant la Sala penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, segons ha anunciat el sindicat en un comunicat.

La querella es fa extensiva a cinc alts càrrecs de la Conselleria de Sanitat: Isaura Navarro, secretaria autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic; Amparo García Layunta, directora general d'Assistència Sanitària; Ofelia Gimeno, directora general de Salut Pública i Addiccions; David Fernández, subsecretari de la Conselleria i Carmen López Delgado, directora general de Recursos Humans.

Així mateix, es fa extensiva a tots aquells comandaments que a conseqüència de les investigacions que se sol·liciten "resulten responsables de la gestió realitzada amb caràcter previ, coetani, i vigent de la crisi sanitària de la Covid-19".

Segons Andrés Cánovas, secretari seneral del CESMCV, el sindicat ha considerat la necessitat de presentar una querella tant contra la consellera com tots aquells càrrecs "que van prendre mesures ineficaces i ineficients per a atendre l'emergència sanitària a pesar de les recomanacions de les autoritats sanitàries europees, i la pròpia OMS".

"Aquestes mesures han afectat molts professionals sanitaris i metges, i alguns dels nostres companys han mort com a conseqüència d'elles", ha afegit Cánovas, qui ha assenyalat que tots aquells professionals mèdics que ho consideren "podran conjuminar-se a la causa, de forma gratuïta".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento