La Generalitat estudia implementar una app que avisa de les aglomeracions en el transport públic

La Generalitat estudia implementar una app desenvolupada per la Universitat d'Alacant que permet conéixer en temps real la concentració de persones en el transport públic i evitar aglomeracions.
Boca de metro de Metrovalència con la señalética
Boca de metro de Metrovalència con la señalética
GVA

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, i la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital han acordat aquest dilluns col·laborar per a desenvolupar projectes innovadors aplicats al transport públic, en una reunió telemàtica entre els responsables de tots dos departaments, Arcadi España i Carolina Pascual, respectivament.

Els consellers han abordat els projectes innovadors vinculats a l'obra pública i el transport públic seleccionats per la Generalitat per a desenvolupar solucions davant de la Covid-19, ha explicat l'administració en un comunicat.

La Generalitat va seleccionar, a través de la Conselleria d'Innovació i l'Agència Valenciana de la Innovació, 41 projectes innovadors que rebran una inversió global de tres milions d'euros.

Concretament, un dels projectes la implementació dels quals se'n va a estudiar és un sistema de detecció d'aglomeracions de persones basada en una App per a 'smartphones' Android desenvolupat per la Universitat d'Alacant.

Es tracta d'un sistema nou que detecta senyals wifi emeses, de tal manera que permet identificar 'smartphones' amb un codi aleatori i, per tant, anònim. L'app pot funcionar amb o sense intervenció de l'usuari o usuària, la qual cosa permet conéixer el nombre d''smartphones' amb l'app activa en un entorn de centenars de metres.

Aquest sistema detector facilita conéixer en temps real la concentració de persones i permet evitar aglomeracions permetent l'usuari o usuària que es descarrega l'aplicació saber si ha d'esperar per a evitar excés de contacte amb altres persones i, a més, especialment, al personal que treballa en estacions de transport públic, ja que facilita la gestió de control d'afluència de persones a l'entrada i eixida de les estacions, evitant possibles situacions de contagi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento