Un de cada tres hostelers de València obrin en la primera setmana de fase 1 malgrat el "recel"

  • La xifra es desprén d'una enquesta elaborada per la Coordinadora Hoteleria dels Barris de València.
Diverses persones gaudixen en la terrassa d'un bar al costat de la platja
Diverses persones gaudixen en la terrassa d'un bar al costat de la platja
Rober Solsona - Europa Press

El sector hosteler de València tanca la primera setmana de la fase 1 de desescalada amb un augment del 9,4% sobre les previsions inicials de reobertura. Des del 18 de maig han alçat la persiana el 31,2% dels establiments d'hoteleria davant del 28,6% que tenien previst obrir, segons una enquesta de la Coordinadora Hoteleria dels Barris de València per a conéixer les expectatives i preocupacions de les pimes.

Malgrat aquestes xifres, l'evolució de la malaltia, la incertesa laboral pels ERTO i la inversió econòmica per a readaptar els locals a les noves normatives segueixen creant "recel" a l'hora de reprendre l'activitat.

El bon oratge i la resposta de la ciutadania, malgrat només poder donar servei en les terrasses amb un aforament del 50%, han motivat que quasi un de cada tres bars i restaurants hagen decidit reiniciar la seua activitat, destaca l'organització en un comunicat.

Aquesta reobertura s'està fent i es farà de forma gradual. De fet, un altre 20% dels locals preveu obrir durant aquesta setmana, del 25 al 31 de maig, un 31% ho farà durant juny i el 18% esperarà al fet que millore la situació econòmica i sanitària.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento