La T-Infant s’implantarà el 2010, però encarirà el preu d’altres títols

  • Les famílies s'estalviaran 14 milions si els nens viatgen gratis.
  • Es creen dues línies més de Bus Turístic.

L´abonament especial de transport públic per a nens de fins a 12 anys serà realitat al 2010. De moment, els 18 municipis de l´àrea de Barcelona, agrupats a l´Entitat Metropolitana del Transport, ja han sollicitat la creació d´aquest nou títol a la Generalitat, que està estudiant l´increment del preu d´altres tiquets per tal de subvencionar el cost de la T-Infant.

Presumiblement a principis del 2010, moment en què s´aplicaran els canvis tarifaris, serà el moment d´aplicar el nou títol per a menors. Serà després de la negociació del contracte programa, on es decidirà la inversió que farà cada administració per sufragar-ho. Cal recordar que actualment, Generalitat, Estat i ajuntaments aporten uns 500 milions d´euros anuals sota aquest concepte, el que suposa el 60% del cost total. El que paguenels usuaris és el 40% restant.

Només s'estalvia si es tenen fills

El fet és que si s´implanta la gratuïtat per als nens, la Generalitat ha calculat que es deixaran d´ingressar entre 13 i 14 milions d´euros l´any, que és el que els costa actualment el tren, el bus, el metro i el tramvia a les famílies amb fills a càrrec. Per això, està estudiant encarir altres títols de transport menys sollicitats per compensar-ho.

El Ple de l´Entitat Metropolitana del Transport (EMT) també va instar a millorar la T-Familiar i la T-Jove, va aprovar la creació de dues noves línies de Bus Turístic a Barcelona, gestionades pel Grup Julià, i va ratificat l´aununciat augment de les tarifes del taxi per a l´any 2009 que, un cop ratificades per la Generalitat, s´aplicaran a partir del 13 de desembre. Està previst que la baixada de bandera costarà 2 euros (un 11% més) i el taxi passarà a ser un 6,2% més car, de mitjana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento