Creen un codi ètic perquè la policia no s’extralimiti

  • Fins al juliol, 160 denúncies contra els Mossos han arribat a judici.
  • La nova normativa no pot sancionar els agents però en marca els drets i deure.

Els Mossos d'Esquadra i les policies locals de tot Catalunya compten amb el primer codi deontològic d'Europa que els marca els drets i deures que han de complir. Amb tot, es tracta d'una normativa a partir de la qual no se sancionarà els agents.

El nou projecte de Codi d'Ètica de la Policia de Catalunya, compta amb 121 preceptes en els que es determina, entre d'altres àrees, les limitacions en l'ús de les armes, l'obligació de garantir la seguretat dels detinguts, així com de protegir el dret de manifestació dels ciutadans.

Des del gener fins al juliol d'aquest any, s'ha interposat 160 denúncies contra els Mossos d'Esquadra per mala praxis, però només el 6% han prosperat. Són 10 casos, una condemna per delicte de lessions i nou per faltes. En cap d'aquests casos, segons va aclarir ahir el president del Comitè d'Ètica de la Policia, Carlos Jiménez Villarejo, l'actuació policial condemnada va passar a l'interior de dependències policials.

El 94% restant de les causes obertes contra els Mossos han acabat amb l'absolució dels acusats (110) o bé han estat arxivades (40 demandes). Els Mossos d'Esquadra portaran a partir d'ara el número d'identificació en un lloc visible del seu uniforme. Així ho estableix un Decret aprovat ahir per la Generalitat, amb l'objectiu de facilitar que els ciutadans puguin identificar els agents policials.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento