Comunitat Valenciana

La Generalitat donarà ajudes de 75 euros per a comprar bicicletes i patinets i 250 per a bicis elèctriques

  • Ho ha anunciat Puig després de reunir-se per videoconferència amb el conseller de Mobilitat, Arcadi España.
  • La mobilitat serà "fonamental" en l'escenari post pandèmia i cal enfocar-la des de diferents àmbits, diu el president.
Pàrquing de Bicicletes en l'Universitat de València
Pàrquing de Bicicletes en l'Universitat de València
UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
Pàrquing de Bicicletes en l'Universitat de València

La Generalitat Valenciana donarà ajudes de 75 euros per a l'adquisició de bicicletes i patinets, 250 euros per a bicicletes elèctriques, 200 per a kits d'electrificació de bicicletes i 150 per a bicicletes amb elements per a transport infantil, segons ha avançat el president, Ximo Puig.

Després de reunir-se per videoconferència amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i amb membres d'entitats vinculades al foment de l'ús de la bicicleta, Puig ha explicat que la mobilitat va a ser "fonamental" en l'escenari post pandèmia i cal enfocar-la des de diferents àmbits.

Així, ha assenyalat que cal seguir recolzant el transport públic, "amb totes les dificultats que té en aquests moments", i també ha de continuar la transformació del vehicle privat cap a models més sostenibles.

El tercer eix, ha dit, ho componen opcions de mobilitat com la bicicleta i el patinet, que "van a ser fonamentals en la construcció d'eixa nova normalitat, en una societat molt més ecològica i sostenible i que va a beneficiar directament les persones".

Per açò, la Generalitat impulsarà l'ús de la bicicleta a través d'una oficina i d'ajudes per a la seua adquisició: "A partir de juny tots els valencians podran veure's beneficiats d'ajudes directes per a comprar-se una bicicleta, un patinet o una bici elèctrica. Es vol millorar l'accés a elles i també reactivar el comerç de proximitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento