Comunitat Valenciana

Barceló justifica posposar les reunions en La Ribera per a poder controlar un rebrot de 42 casos

  • Afirma que "no es tracta d'estigmatitzar una comarca sinó de protegir la salut dels veïns".
  • Ha aclarit que aquesta petició de demora de les reunions de fins a deu persones inclou també les terrasses.
  • En aquests espais públics sí que podran asseure's junts en una taula els convivents en un mateix domicili.
Hospital de la Ribera, a Alzira
Hospital de la Ribera, a Alzira
ARCHIVO
Hospital de la Ribera, a Alzira

La consellera de Sanitat, Ana Barceló ha justificat aquest dijous la petició de posposar "uns dies" el permís de reunió de fins a 10 persones en la comarca valenciana de la Ribera encara que passe a la Fase 1 per a poder controlar l'origen del rebrot de 42 contagis detectats en cinc dies en el departament. "No es tracta d'estigmatitzar una comarca sinó de protegir la salut dels veïns", ha recalcat.

Barceló, en la roda de premsa diària per a analitzar l'evolució de la pandèmia, ha explicat que aquests casos es van detectar en dies posteriors a la remissió del document de proposta de desescalada remès al Ministeri dimecres passat i posa en relleu que "el nostre sistema d'alerta funciona molt bé".

Així, els tècnics han desaconsellat aquestes reunions per "prudència i responsabilitat" i poder "analitzar per què" s'han registrat aquests contagis, fer un seguiment i poder determinar la traçabilitat. Sobre aquest tema, ha aclarit que aquesta petició de demora de les reunions de fins a deu persones inclou també les terrasses. No obstant açò, en aquests espais públics sí que podran asseure's junts en una taula els convivents en un mateix domicili.

Barceló ha exposat que en la reunió que ahir va mantindre amb els alcaldes per a informar-los d'aquesta mesura "la majoria, responent a la responsabilitat dels seus càrrec, es va pronunciar a favor" perquè saben que "el més important és la salut dels seus conveïns". "Aquesta mesura no estigmatitza ningú sinó que és per a avançar amb cura i pas ferm", ha insistit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento