Comunitat Valenciana

Rus al 'ionqui dels diners': "Tu els has de dir que per fer això, m'has de donar alguna cosa. I en 'negrilla'"

  • Així consta en un informe de la UCO sobre la peça del cas Imelsa que investiga el finançament de l'Olímpic de Xàtiva.
Rus en la comissió de Fira València
Rus en la comissió de Fira València
CORTS VALENCIANES
Rus en la comissió de Fira València

L'expresident de la Diputació de València amb el PP Alfonso Rus va poder utilitzar els seus càrrecs públics -també va ser alcalde de Xàtiva- per a afavorir el finançament irregular de l'equip de futbol Olímpic d'aquesta localitat que ell presidia, segons sosté la UCO en un informe en la peça del cas Imelsa que investiga aquests fets. En aquesta causa consta una conversa en la qual Rus comentava a l'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent, autodenominat 'ionqui dels diners': "Tu els has de dir que per fer això, a mi m'has de donar alguna cosa. I sempre en 'negrilla'".

Aquesta conversa i l'informe definitiu de la Unitat Central Operativa (UCO) figuren en la peça d'Imelsa relativa a la investigació de l'Olímpic de Xàtiva en la qual està investigat Rus, entre altres persones, i el secret de sumari de les quals s'ha alçat recentment. Ho porta el Jutjat d'Instrucció número 18 de València.

Dels informes que figuren en aquesta peça, als quals ha tingut accés Europa Press, es desprèn que l'Olímpic es va finançar de dues formes: amb aportacions de diners per diferents empreses adjudicatàries de contractes en l'Ajuntament de Xàtiva, de la qual Rus era alcalde, i amb factures falses a l'entitat pública Imelsa, els imports de la qual anaven destinats al club.

En les negociacions i contractes presumptament participava el propi Rus, segons arreplega la UCO, que també desvetla una conversa amb Benavent en relació a l'oferiment que se n'anava a fer a un empresari dels drets d'una residència situada a Xàtiva per la qual s'hauria de pagar alguna contraprestació.

Fragments d'aquesta conversa ja s'havien fet públics amb l'alçament d'una altra part del sumari. En ella, segons arreplega la UCO, s'observa com Rus donaria a Benavent una sèrie d'indicacions: "Tu li has de dir: mira, jo et puc aconseguir el conveni amb la Conselleria. Això està. Una conveniada" o "Però tu li has de dir: per fer això, a mi m'has de donar alguna cosa".

En relació amb aquesta última afirmació, en concret afirma Rus -textualment-: "Val? I sempre, en ''negrilla'. Però tu els has de dir: Per fer això, a mi m'has de donar alguna cosa. Perquè així el problema... Saps què és? Que és a cost pur. Ací no es paga res de... Ací no hi ha transvasament. Iee ací és a cost pur i dur".

Benavent li segueix contestant: "Clar, jo he de posar-li el caramel en... I que ell agafe interés: Xe, a tu t'interessaria açò que tal i que com? Per a entrar ja demà? Subvencionat, no té cost algun. Set mil metres. Cent quaranta places". I prossegueix: "Clar. Això és el que vaig a dir-li: Tu i jo haurem de parlar del meu. Ací hi ha de peatge uns vint quilos".

Rus li corregeix i li diu que "de peatge no, de pas": "No. El que van pagar aquest a l'altre. I això m'ho has de donar a mi perquè jo li l'he de donar a qui li corresponga. I ells no et diran res. No digues peatge perquè pensaran que estan pagant vint quilos i diran... Per a què?".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento