Comunitat Valenciana

Coronavirus.- La Ribera, el departament de salut en el qual Barceló demana posposar les reunions de 10 persones

El departament de salut de la Ribera és en el qual la consellera de Sanitat, Ana Barceló, demana que es posposen les reunions de 10 persones si el Govern dona llum verda al fet que tota la Comunitat Valenciana passe a la Fase 1 de la desescalada.
Imatge d'arxiu de l'Hospital d'Alzira
Imatge d'arxiu de l'Hospital d'Alzira
ARCHIVO
Imatge d'arxiu de l'Hospital d'Alzira

Així ho ha revelat la Conselleria en un comunicat, després de la roda de premsa de Barceló, en la qual la consellera no ha volgut concretar el nom del departament per "respecte institucional" als alcaldes afectats.

L'àrea de la Ribera comprèn els centres de salut dels municipis d'Alberic, Alzira, l'Alcúdia, Guadassuar, Algemesí, Alginet, Benifaió, Carcaixent, Carlet, Cullera i Sueca.

Barceló ha explicat que reclamen que la mesura de contacte social de 10 persones es pospose en el cas d'aquest departament "per la seua singularitat". Aquesta restricció es mantindrà en funció de l'evolució de la situació i afectarà tots els llocs de reunió, siguen en domicilis o en terrasses.

Segons la consellera, el Consell ha remès ja una carta al Govern central en la qual sol·licita el pas de tota la Comunitat Valenciana a la fase 1 de la desescalada amb dos restriccions: posposar les reunions de fins a deu persones en un departament per la seua "singularitat" que, amb posterioritat, s'ha informat que és La Ribera, i retardar també per "prudència" en tot el territori la celebració d'actes culturals a l'aire lliure de menys de 200 persones.

La consellera ha detallat que la carta en la qual demanen que passen de fase els 14 departaments que encara segueixen en la 0 se sustenta en l'informe que ja van presentar la setmana passada juntament amb una actualització de dades epidemiològiques. La consellera mantindrà demà una reunió amb el ministre, Salvador Illa, en la qual confia que els avance quan comunicarà la seua decisió de si autoritza el canvi de fase.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento