Comunitat Valenciana

Oltra destaca que la Comunitat va rebaixar un 15% les taxes universitàries

  • "Està fet allò que el ministre vol proposar", assegura la portaveu del Consell.
Oltra compareix en la roda de premsa després del ple del Consell (arxiu)
Oltra compareix en la roda de premsa després del ple del Consell (arxiu)
GVA
Oltra compareix en la roda de premsa després del ple del Consell (arxiu)

La vicepresidenta de la Generalitat i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha posat l'accent aquest divendres que a la Comunitat Valenciana les taxes universitàries s'han rebaixat un 15% durant dos anys consecutius, per la qual cosa s'hauria "avançat ja i ja està fet allò que el ministre vol proposar a les comunitats autònomes".

Així ho ha assenyalat durant la compareixença per a explicar els temes tractats en la reunió del Consell preguntada pel fet que el ministre d'Universitats, Manuel Castells, haja demanat a les comunitats autònomes que calculen el cost que els suposaria reduir el pròxim curs el preu de la primera matrícula de Grau per a valorar amb el Ministeri d'Hisenda la viabilitat d'aquesta mesura.

Oltra ha insistit que "a la Comunitat Valenciana les taxes en els dos últims anys s'han rebaixat un 15%". "Vull dir amb això que potser eixe missatge del Ministeri és per a altres comunitats autònomes, perquè precisament en aquesta comunitat autònoma portem dos anys d'avantatge a eixa proposta", ha indicat Oltra.

La també consellera d'Igualtat ha assenyalat que l'administració ha de "veure per on va la proposta del ministre", però ha insistit que aquest cas la Comunitat Valenciana hauria "avançat ja i ja està fet allò que el ministre vol proposar a les comunitats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento