Comunitat Valenciana

Coronavirus.- Puig i Armengol demanen al Govern central i a la UE una estratègia conjunta per a reactivar vols i turisme

Els presidents de la Comunitat Valenciana i Balears, Ximo Puig i Francina Armengol, han sol·licitat aquest dimecres al Govern central i a la Unió Europea una estratègia conjunta per a reactivar amb seguretat la mobilitat europea i l'activitat turística, un sector greument afectat per la crisi sanitària generada per la Covid-19.

Així ho han acordat en una reunió per videoconferència per a analitzar la situació del sector turístic, un dels pilars clau de l'economia valenciana i balear, informa la Generalitat en un comunicat.

Puig i Armengol han advocat per que UE engegue un protocol de seguretat europeu per a minimitzar l'impacte de la pandèmia en el moviment de les persones i l'arribada de turistes estrangers.

En clau nacional, els dirigents socialistes han recalcat la necessitat que el Govern de Pedro Sánchez aprove un pla de reactivació turística per a fer front a les repercussions socioeconòmiques que tindrà la pandèmia sobre el sector. També han defès que és prioritària l'obertura de l'espai europeu quan les autoritats sanitàries ho consideren oportú.

Per a reforçar la confiança de la ciutadania i del turisme internacional en "unes destinacions que són segures", veuen clau la implicació de les institucions europees a l'hora d'acreditar eixa seguretat de destinació segura i en el moviment dels turistes.

DEMANEN CORRESPONSABILITAT FISCAL AL GOVERN

En l'àmbit econòmic, Puig i Armengol han analitzat el fons especial no reemborsable de 16.000 milions aprovat pel Govern i destinat a les comunitats autònomes per a atendre les despeses generades per la pandèmia i impulsar la reconstrucció social i econòmica.

Han coincidit a sol·licitar que en el repartiment dels recursos es tinga en compte la corresponsabilitat fiscal assumida per les autonomies, així com la inversió en servicis públics fonamentals, concretament en sanitat, durant els últims anys.

I han destacat que, si en el repartiment del primer tram dels fons s'ha tingut en compte l'afecció sanitària directa de la pandèmia, la distribució dels recursos per a la reactivació econòmica hauria d'atendre les conseqüències directes en l'economia que tindrà la crisi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento