Comunitat Valenciana

La Selectivitat a la Comunitat serà en els instituts i centres de batxillerat de l'alumnat

  • Es vol garantir així "la seguretat sanitària" i que el desenvolupament es produïsca "en les millors condicions".
Pruebas de Selectividad
Pruebas de Selectividad
UGR - Archivo
Pruebas de Selectividad

Les Proves d'Accés a la Universitat a la Comunitat Valenciana es realitzaran enguany en els instituts i centres de batxillerat de l'alumnat amb la finalitat de "garantir la seguretat sanitària de totes les persones que participen així com permetre el desenvolupament dels exàmens en les millors condicions".

Així ho ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha llançat un missatge de tranquil·litat a tota la comunitat educativa: "Hi ha moltes persones treballant perquè es facen els exàmens amb totes les garanties", ha asseverat.

La decisió s'ha adoptat en una reunió celebrada per videoconferència a la qual han assistit Ximo Puig, la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual; el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; i la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

Aquesta és la proposta que es presentarà aquesta vesprada per a la seua aprovació definitiva en la Comissió Gestora de les PAU, presidida per la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, i formada també per representants de les universitats i la coordinació general de les proves. La comissió es reuneix per a continuar treballant en la coordinació de les proves i el seu correcte desenvolupament.

La decisió s'ha pres "seguint criteris sanitaris i de la gestió d'afluència als espais d'exàmens", recalca la Generalitat en un comunicat.

Evitar concentracions

L'entrada de l'alumnat es farà de forma ordenada i escalonada i en l'accés es prendrà la temperatura, com a mesura de prevenció. Aquesta mesura també s'aplicarà en la finalització de cada jornada de proves, igual que en l'ús dels lavabos i en l'eixida als espais de descans després de cada examen. L'objectiu és evitar altes concentracions de persones en poc espai i facilitar el manteniment de les distància de seguretat.

La Generalitat repartirà mascaretes i gels d'hidroalcohol per a la protecció, tant de l'alumnat com del professorat i de la resta de persones que participaran en l'organització i desenvolupament dels exàmens.

Els exàmens es desenvoluparan tenint en compte les recomanacions sanitàries de separació entre els estudiants durant la realització de les proves, així com la posada en marxa de protocols de desinfecció i neteja, abans i després de la realització de les PAU.

Ximo Puig ha mostrat el seu agraïment a les conselleries d'Universitats, Justícia, Sanitat i Educació "pel treball de coordinació i pel seu compromís per a col·laborar perquè les proves es desenvolupen en les millors condicions".

També ha agraït a les universitats i a tot el personal que forma part dels tribunals i al professorat en general tot el seu treball, que "demostra la seua gran professionalitat i la seua entrega".

"És un moment decisiu per a les alumnes i els alumnes valencians que s'han d'enfrontar a aquesta prova i el fet que puguen fer-la en un entorn amb el qual estan familiaritzats, sense aglomeracions i en condicions de seguretat, els ajudarà en aquests moments", ha afegit, per la seua banda, la titular d'Universitats, Carolina Pascual.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento