Treball rep un expedient al dia per retallar plantilles

  • Hi ha 7.014 empleats afectats per 303 plans d'acomiadaments.
  • Més que en tot l'any passat.
  • Nissan podria fabricar un nou vehicle elèctric a la Zona Franca.

El departament de Treball està rebent i autoritzant una mitjana d'un Expedient de Regulació d'Ocupació al dia en plena crisi. Fins el setembre, les empreses han presentat 357 expedients, davant els 254 en el mateix període de l'any passat (+40,5%) i el Govern ha n'autoritzat 303 (un 39% més), la majoria a la demarcació de Barcelona.

Aquestes retallades de plantilles dels primers nou mesos afecten 7.014 treballadors (+36%). D'una altra manera: els empleats afectats fins aquest setembre ja superen els de tot el 2007. I el 76% són barcelonins. Els motius econòmics expliquen dos de cada tres expedients. Influeixen menys els motius organitzatius o la restricció del consum. El 79,5% d'afectats són a la indústria. No s'hi inclou l'ERO que presentarà avui T-Systems, amb seu a Barcelona. Farà fora 550 empleats dels 4.000 que té a tot l'Estat, un 30% (165), aquí.

Pendents dels 1.680 comiats plantejats per l'empresa estan els empleats de Nissan, que ahir es van manifestar de nou a Barcelona. La multinacional està estudiant si produeix un cotxe elèctric a Catalunya, segons va revelar ahir el Ministeri d'Indústria. Fonts del comitè d'empresa xifren en 50.000 els vehicles elèctrics que es podrien fabricar cada any. Creuen, però, que seria insuficient per garantir la viabilitat de la planta. Mentre, la Generalitat ha congelat els ajuts pendents a Nissan per a recerca, desenvolupament i innovació a l'espera que l'empresa aclareixi els plans a Catalunya. Els darrers quatre anys,

Nissan ha rebut 40 milions. D'altra banda, Freudenberg, que fabrica tubs de goma per a equips de fre, va pactar ahir indemnitzar els 121 empleats fixos amb 59 dies per any treballat. Se suspendran 20 contractes temporals. En aquest context, Barcelona preveu 500 sessions perquè 12.125 aturats rebin orientació professional i instruments per trobar feina.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento