Comunitat Valenciana

Toni Cantó defèn un Consell PSPV-PP-Cs: "Per què no? Podríem fer polítiques més efectives per a eixir d'aquesta"

El portaveu de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Toni Cantó, ha defès aquest dimarts un eventual Consell format per PSPV i Cs: "Per què no? Tindríem una majoria molt més folgada i podríem estar fent polítiques més centrades i prou més efectives per a eixir d'aquesta".

Així s'ha pronunciat Cantó en una roda de premsa telemàtica en la qual ha afirmat que "tant de bo el PSPV revisara les seues aliances i accedira a això" encara que no creu que vaja a fer-ho. "Jo estaria disposat a sumar i a oferir tota la nostra ajuda a un govern així a la Comunitat Valenciana, en diputacions i ajuntaments", ha incidit.

Així s'ha expressat Cantó en ser preguntat pel canvi en el to de la seua intervenció en l'última diputació permanent, estenent la mà al president Ximo Puig per a arribar a un gran pacte, davant de la intervenció que va protagonitzar en el ple celebrat en l'inici de la pandèmia.

Segons ha admès, quan escolta parlar a Compromís i Unides Podem, al "nacionalisme i populisme", amb els seus "neures polítiques" sobre el sector turístic o l'empresa privada, espera que Puig es replantege les seues aliances, més encara quan tant Cs com PP s'han oferit a recolzar-li.

Per a Cantó, les intervencions d'eixos dos grups del Botànic en Les Corts la setmana passada van ser "més agressives que les de l'oposició" i es deu al fet que "estan molt nerviosos, temen que es trenque el pacte i quedar-se fora del govern".

DIPUTACIÓ I AJUNTAMENT D'ALACANT

Preguntat sobre la possibilitat de revisar els pactes que Cs va subscriure amb el PP en l'Ajuntament d'Alacant i en la diputació provincial, Cantó ha explicat que ha rebut propostes del PSOE sobre este tema, però "no és moment ara mateix per a destruir un govern".

Ha incidit que, igual que a nivell autonòmic, es podria ampliar als socialistes el govern de la Diputació d'Alacant: "Faria tot el necessari per a veure si ells fan el mateix en el govern de la Comunitat Valenciana".

Respecte al detall d'eixes ofertes, ha matisat que "simplement van ser un 'hem de parlar' quan acabeu el procés orgànic (de Cs) o quan acabe el confinament" de forma oficiosa per part de diputats de Les Corts.

"No s'ha arribat més que a comentaris per damunt oficiosos", ha incidit, preguntant per què no podria donar-se un acord PSPV-PP-Cs a Consell, diputacions i ajuntaments.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento