Les tarifes del taxi s’apugen fins un 11%
i baixar la bandera ja valdrà 2 euros

  • Els viatges des de l'aeroport s'incrementen 5 euros.
  • L'increment mitjà dels preus és del 6,2%.
  • Els busos de 48 línies circulen menys hores pel descens d'usuaris.

La baixada de bandera del taxi costarà 2 euros a partir del 13 de desembre, quan s'aplicaran les tarifes que ahir va aprovar l'Institut Metropolità del Taxi. Suposaran un increment de fins l'11% (un 6,2% de mitjana), que es vincula a la pujada dels carburants.

Així, la tarifa en dia laborable, sumarà 20 cèntims al preu actual de la baixada de bandera, que és d'1,80 euros. Però l'encariment serà més notable als viatges des de l'aeroport, que passaran dels 15 als 20 euros.

Des del gener fins al setembre, la demanda ha disminuït un 6%
Per la seva banda, la disminució de passatgers del bus urbà ha fet que aquesta tardor no s'hagi incrementat l'oferta. I això es tradueix en la disminució de més d'un 5% en el total d'hores de circulació de
48 línies de les 110 existents.

Segons un informe elaborat pels sindicats CGT i Actub, des del 15 de setembre passat hi ha hagut línies que han arribat a circular un 25% menys que al mateix període de l'any passat. Les més perjudicades per aquesta disminució són la 63 (Universitat-Sant Joan Despí), la 16 (Urquinaona-Pg. M. Girona) i la 54 (Estació Nord-Campus Nord).

Ara bé, alguns busos de barri han patit també retallades a primera i a última hora del dia, de manera que, segons les dades sindicals, la 120 (Raval) hauria patit una disminució horària del 9,8% els feiners i del 26% els festius. TMB argumenta que «l'oferta es manté» respecte la que hi havia abans de l'estiu i recorda que, des del gener fins al setembre, la demanda ha disminuït un 6%, amb la qual cosa, amb els mateixos vehicles que l'any passat, «els usuaris no perceben una retallada».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento