Comunitat Valenciana

Cultura.- Les biblioteques municipals de València celebren el Dia del Llibre amb propostes per a fomentar la lectura

Les biblioteques municipals de València celebrarà el Dia del Llibre, que es commemora aquest dijous 23 d'abril, amb propostes per a fomentar l'hàbit de la lectura, segons ha informat l'Ajuntament de la ciutat en un comunicat. Així, s'ha preparat una sèrie de recomanacions literàries i ressenyes que de la mà del personal bibliotecari d'aquests centres es difondrà pels canals de comunicació online.
Imatge d'una biblioteca municipal de València.
Imatge d'una biblioteca municipal de València.
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Imatge d'una biblioteca municipal de València.

Els usuaris de les biblioteques municipals de la capital valenciana podran d'aquesta manera conéixer les lectures suggerides d'entre el fons bibliogràfic d'aquests espais culturals. A més, des d'ells s'animarà a la ciutadania al fet que puge fotografies pròpies amb recomanacions de llibres per a compartir-les en els comptes de les xarxes socials de les biblioteques, ha destacat el consistori.

Igualment, a partir d'aquest dijous i durant les setmanes següents, es llançarà una sèrie de reportatges en els quals personal tècnic ensenyarà per dins biblioteques municipals com la Biblioteca de Patraix-Azorín; la Biblioteca de Marxalenes-Joanot Martorell; la Biblioteca d'Arrancapins-Eduard Escalante, o la Biblioteca de Castellar-L'Oliveral -Matilde Ramos.

L'Ajuntament de València ha destacat que aquestes iniciatives se sumen a les engegades recentment per a "dinamitzar el paper de les biblioteques" després del seu tancament per la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Entre elles, ha citat la programació infantil de contacontes, els dimecres a les 12.00 hores a càrrec de Mar Benegas i els divendres a les 18.00 hores de la mà de Laia Contacontes.

"Aquest Dia del Llibre ho anem a celebrar llegint des de casa eixes novel·les que ens traslladen a uns altres temps i llocs, eixes poesies que ens fan sentir emocions o eixos assajos que ens fan reflexionar i aprendre", ha afirmat la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, que ha destacat que "des de les xarxes socials de biblioteques" es vol "suggerir llibres i que la gent diga també quals són les seues preferències".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento