Uns 900 empleats podrien cobrir les hores extra de funcionaris

  • L'any passat se'n van fer 1,35 milions, la majoria de policies i bombers.
  • Els sindicats reclamen una gestió millor del personal de la Generalitat.

Els funcionaris i el personal laboral de la Generalitat van fer l'any passat 1.354.709,35 hores extraordinàries, amb una despesa de 23,7 milions d'euros. Les dades no inclouen el personal docent. Amb aquestes xifres del departament de Governació, el sindicat CCOO calcula que es podrien contractar 900 persones, sobretot, ara, en temps de crisi.

La partida més important va ser la del departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, amb més d'un milió d'hores extra (85,4% del total), bàsicament fetes pels Mossos i els Bombers. «Són dispositius especials que s'han de fer amb hores extraordinàries per no reduir els efectius a la resta del territori», apunta un portaveu d'Interior.

La distribució d'efectius és molt dolenta. Cal millorar la gestió dels recursos humans
La mancança de mossos s'explica perquè no totes les places per a guàrdies civils i policies nacionals s'han cobert, i perquè no aproven tots els alumnes de l'Institut de Seguretat. En dos anys sortiran
uns 2.000 mossos per reduir el dèficit. «Hi ha una falta escandalosa de personal», resumeix David J. Mañas (Sindicat de Policia). De fet, els Mossos culminaran dissabte el desplegament a tot Catalunya amb un dèficit de 1.000 agents.

A la Politica Territorial se'n van fer 47.804 hores extra, a Economia, 21.354; i a Justícia 20.132. «La distribució d'efectius és molt dolenta. Cal millorar la gestió dels recursos humans», comenta Emili Ramos (CCOO), per qui sobra gent als serveis centrals dels departaments, però en falten a Treball o Interior. Segons Adecco, l'empitjorament econòmic ha fet augmentar, a un mes i mig, el temps de recollocació dels treballadors a Catalunya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento