Comunitat Valenciana

El Govern municipal de València donarà el 10% del seu sou a Fisabio

  • Els regidors de Cs també aportaran la mateixa part del seu salari a aquesta entitat.
  • PP i Vox han anunciat que es reserven l'opció de donar el 10% del seu sou a altres organitzacions.
Façana de l'Ajuntament de València
Façana de l'Ajuntament de València
AJUNTAMENT
Façana de l'Ajuntament de València

Els regidors del Govern municipal de València donaran el 10% del seu salari a la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio). Els regidors de Cs també aportaran la mateixa part del seu salari a aquesta entitat i PP i Vox es reserven l'opció de donar el 10% del sou a altres organitzacions.

D'aquesta forma, els regidors de l'oposició se sumen a la iniciativa del Govern municipal, anunciada la setmana passada, de reduir el salari un 10% per a dedicar eixos fons a la investigació contra el coronavirus.

Així ho ha anunciat aquest divendres l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, en la seua compareixença després de la reunió extraordinària de la Junta de Portaveus de l'Ajuntament juntament amb els vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo.

Ribó ha informat que s'ha triat Fisabio com a entitat beneficiària d'aquesta donació. Ha recordat que és una entitat sense ànim de lucre de caràcter científic i assistencial dedicada a l'activitat de 17 departaments de salut d'una branca específica de salut publica, amb el que ofereix servei a 1.600 professionals de la sanitat i gestiona serveis clínics, laboratoris d'investigació i patents, entre altres qüestions.

Segons l'alcalde, els grups municipals de l'oposició han traslladat al govern municipal la seua voluntat d'unir-se a la iniciativa de donar el 10% dels seus salaris, si bé en el cas del PP i de Vox han manifestat la seua voluntat de "reservar el poder donar-ho a altres institucions", una decisió que és de "caràcter personal", ha assenyalat l'alcalde.

Per la seua banda, el grup municipal de Ciutadans ha manifestat a Europa Press la seua voluntat de contribuir a la investigació valenciana, per la qual cosa també cedirà part del seu salari a Fisabio.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento