Les famílies s’estalviarien 432 euros l’any amb la T-Infant

  • Barcelona és a la cua d´Europa en descomptes al transport públic.
  • Tarragona, Lleida i Girona ja apliquen la gratuïtat per als nens.

Les famílies s'estalviarien un mínim de 432 euros l'any per fill amb la creació d'un títol especial per al transport públic adreçat als infants. El debat de la gratuïtat del transport públic per als menors he generat estudis que demostren que Barcelona és a la cua d'Europa pel que fa a tarificació social dels títols de transport.

El fet és que a hores d'ara, tant a les grans urbs europees com a les capitals de província catalanes s'estan aplicant descomptes als tiquets per a infants, si no la íntegra gratuïtat dels títols. Així, a Girona el transport públic és gratis fins als 12 anys; a Lleida, fins als 16 i, a Tarragona, fins als 18 anys no paguen.

Segons dades de CCOO, l'àrea de Barcelona compta amb un sistema tarifari per a metro, tren i autobús molt més car que a la resta d'àrees metropolitanes europees. Per això, proposen la creació de quatre nous títols. Un d'ells és la tarja gratuïta per a escolars, extensible fins els 16 anys.

Una altra tarja beneficiaria els joves fins els 25 anys, que, amb un descompte del 40% pagarien 173 euros menys anualment. Un tercer títol seria per als empleats que, també amb un 40% de descompte, s'estalviarien 203 euros l'any; mentre que un quart abonament seria per a les persones amb necessitats especials, per als qui el transport públic costaria 305 euros menys l'any en comparació amb les tarifes actuals.

El fet és que a Brusselles, a tall d'exemple, el transport públic és gratuït per als nens de fins a 11 anys, s'apliquen descomptes superiors al 50% als estudiants de fins a 24 anys, i l'Estat bonifica els treballadors que van a la feina amb transport públic. Vídues i discapacitats paguen un 92,5% menys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento