Barcelona mantindrà el deute per arreglar els carrers i donar ajut social

  • La crisi obliga a invertir un 24,7% més en atenció ciutadana.
  • Un 13,3% més per millorar l'espai urbà.
  • I un 17,2%, en promoció econòmica.

L'Ajuntament no preveu reduir el deute l'any que ve, a diferència del que ha passat en anys anteriors, per tenir diners per mantenir el nivell d'inversió i de despesa social, sense incrementar la pressió fiscal. Davant la crisi, les prioritats se centren en la millora de l'atenció social (+24,7%) i la neteja i el manteniment dels carrers (13,3%) i la promoció econòmica (+17,2%).

El pressupost és un 3,6% superior. La previsió d'increment d'ingressos (un 5,3% més que el 2008) i la decisió de no reduir deute permetran a l'Ajuntament mantenir la inversió (544,3 milions) i incrementar l'acció social en un moment de més necessitat, segons el tinent d'alcalde d'Hisenda i Pressupostos, Jordi William Carnés, qui assegura que «el ciutadà notarà més presència de l'acció pública».

El ciutadà notarà més presència de l'acció pública
L'Ajuntament sosté que es garanteix el compliment dels objectius del Programa d'Actuació Municipal (PAM) d'aquest mandat i que la inversió s'endurà un de cada quatre euros del pressupost.
Les despeses de personal creixeran (+6%) per augmentar la plantilla de la Urbana i per afrontar les millores socials. Per al tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadania, Ricard Gomà, «és evident que no és un pressupost expansiu, però, en un context de dificultats, permet fer front al compromís de Barcelona per la cohesió i la inclusió social».

«Barcelona vol seguir desplegant els nous drets socials i ens legitima a seguir exigint a les altres administracions», va afirmar Gomà. I Carnés va assegurar que esperen «de la Generalitat i de l'Estat, la mateixa responsabilitat i, si és possible, la mateixa ambició».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento