Comunitat Valenciana

La Generalitat reduirà el servici de Metrovalencia, Tram i transport de viatgers per carretera

  • La mesura serà progressiva i d'acord amb les directrius del Ministeri de Transports.
Unitat del TRAM a Alacant
Unitat del TRAM a Alacant
GENERALITAT VALENCIANA
Unitat del TRAM a Alacant

La Generalitat reduirà progressivament el servici habitual que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) presta en Metrovalencia i TRAM d'Alacant, així com el transport per carretera, com a conseqüència de l'emergència sanitària que pateix la Comunitat Valenciana i la resta d'Espanya, d'acord amb les directrius del Ministeri de Transports.

En Metrovalencia, la freqüència del metro en dies laborables serà la del servici intermedi de dissabtes, com succeeix en el mes d'agost, la qual cosa es tradueix en una reducció del servici del 35%. En el cas del tramvia, el pas d'unitats serà similar al període estival, com també és el mes d'agost.

A més, el servici nocturn denominat 'A la Lluna de Metrovalencia' de divendres, dissabtes i vespres de festius, que facilita els desplaçaments amb metro i tramvia fins a les 3 hores de la matinada aproximadament, se suspèn des d'aquesta mateixa nit.

En TRAM d'Alacant, es modifica temporalment la Línia 5 (Porta del Mar-Plaça La Corunya), trajecte que es pot realitzar amb la Línia 4 a excepció de l'arribada a la platja, zona restringida per la situació d'alarma. La Línia 2 (Estels-Sant Vicent del Raspeig) passarà d'una freqüència de 15 a 30 minuts, horari de pas de mitja hora habitual que es mantindrà en Línia 4 i Línia 1. La Línia 9 (Benidorm-Dénia) manté la freqüència de 60 minuts.

A més aquesta reestructuració "prioritza el servici d'aquelles línies que discorren prop dels hospitals, que mantenen les seues freqüències habituals per a seguir prestant el servici necessari".

La UME, en el TRAM

Així mateix, la Unitat Militar d'Emergències (UME) ha començat a actuar en diferents estacions de la xarxa de TRAM d'Alacant, amb l'objectiu de reforçar les tasques de desinfecció en els vestíbuls i andanes, i en tots aquells equips com a màquines d'autovenda o cancel·ladores.

La Conselleria ha acordat amb les empreses concessionàries, a través de la CEV, una reducció del 30% en els servicis d'autobusos interurbans metropolitans durant les hores punta dels dies laborables, mentre la reducció arribarà al 75% en el cas dels servicis prestats en hores en les quals es produeixen un menor nombre de desplaçaments, i els dies festius.

Respecte als servicis d'autobusos interprovincials i provincials, la reducció serà del 60% en dies laborables, i del 75% en el cas dels festius. Cal destacar que la reducció de l'oferta establida "no podrà mai afectar les línies de transport que comuniquen amb centres hospitalaris".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento