Pujar les escales a peu. Això és el que han de fer cada dia els veïns de prop de 18.000 edificis de més de quatre plantes de Barcelona que encara no tenen ascensor. Per intentar pal·liar aquesta situació, l'Ajuntament va presentar ahir la campanya Deixa de comptar esglaons, amb la qual vol donar a conèixer el programa d'ajudes de fins al 60% a la instal·lació d'elevadors.

Un centenar de comunitats de veïns ja han iniciat els tràmits per instal•lar un ascensor a l'edifici on viuen tot acollint-se al Programa d'ajudes de l'Ajuntament, segons va explicar el regidor d'Habitatge, Antoni Sorolla, en la visita a una finca del carrer Vilà i Vilà, on ja han començat aquestes obres de reforma.

Volem acords de comunitats per portar cap endavant projectes d'instal·lació d'ascensors

El programa municipal permet al consistori gestionar les cinc línies d'ajudes públiques existents per a aquest tipus d'obres. «Volem acords de comunitats per portar cap endavant projectes d'instal•lació d'ascensors. Volem més casos com aquesta finca de Vila i Vilà», va assegurar l'alcalde, Jordi Hereu, que va explicar que en aquesta finca del Poble Sec les ajudes arribaran al 60% de la inversió. A més, com una de les famílies no tenia recursos, l'Ajuntament li ha concedit una ajuda que cobreix la seva aportació.


La iniciativa municipal d'augmentar les subvencions i, a la vegada, reduir els tràmits per a la instal·lació d'ascensors en uns 7.000 edificis en els quals l'Ajuntament estima que és tècnicament possible, forma part del Pla d'Habitatge 2008-2011, i beneficiarà a tots els barris de la ciutat, principalment els que compten amb polígons construïts en els anys 60 i 70.

La campanya de difusió del Programa d'Ajudes per a la instal•lació d'ascensors començarà avui. Amb les noves subvencions, l'Ajuntament espera doblar a partir d'aquest ant la quantitat de finques que podran instal·lar ascensors amb ajudes públiques i arribar entorn als 600 edificis beneficiats l'any.