Comunitat Valenciana

La Generalitat demana l'adhesió al FLA de 2020 "a l'espera que millore el sistema de finançament"

El Consell ha aprovat aquest divendres l'acord pel qual la Comunitat Valenciana sol·licitarà l'adhesió al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) del 2020 "a l'espera que millore el sistema de finançament".

Així ho ha explicat la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, que ha destacat que aquest mecanisme "canvia drets per préstecs" mentre segueix vigent un sistema de finançament "caducat des del 2014". Per açò, ha prosseguit, la Comunitat Valenciana s'adhereix de nou al FLA "a l'espera" que el Govern engegue la reforma del sistema de finançament.

El Reial decret Llei 17/2014 estableix que les comunitats autònomes han d'adoptar un acord del seu consell de govern en el qual conste la seua voluntat de complir amb la normativa, els acords que es deriven i el programa que resulte de la seua aplicació.

L'acord aprovat també autoritza al conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, a adoptar les mesures i actuacions necessàries, i es faculta i delega la Secretaria Autonòmica de Model Econòmic i Finançament perquè realitze totes les actuacions i gestions necessàries per a subscriure els préstecs bilaterals que permeten la disposició dels fons.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento