Símbols franquistes a una residència pública

  • El centre a Cerdanyola depèn de la Generalitat.
  • Manté una icona feixista en un dels murs.
  • Ja han demanat que la treguin.

Quan fa uns 33 anys que va morir Franco encara hi ha vestigis del que va ser la dictadura. Símbols franquistes es mantenen en edificis privats, sobretot en habitatges de protecció oficial de l'època, però també de públics.

Si de nosaltres depengués, ja estaria fora, però l'edifici és de l'ICASS
És el cas de la
residència Joan XXIII de Cerdanyola del Vallès. En un dels murs laterals de l'edifici hi ha una placa de pedra amb l'àguila i la llegenda «
una grande y libre». El centre té 52 places i acull persones amb discapacitats psíquiques profundes i depèn de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) del departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat.

Joan Antoni Cortés ha denunciat a 20 minutos l'existència de la placa, que també comparteix espai al mur amb un escut i un símbol ornamental. Des del centre també eren concients de l'existència del símbol feixista. «Si de nosaltres depengués, ja estaria fora, però l'edifici és de l'ICASS», han assegurat fonts de la residència.

Per la seva banda, des del departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat han explicat a 20 minutos que desconeixien que hi hagués la placa. Malgrat tot, ahir a la tarda ja van donar ordre perquè la retiressin. En una setmana desapareixerà de la paret.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento