La Generalitat licita els últims dos projectes constructius de la Línia 10 de Metrovalència

La Generalitat ha iniciat el procés de licitació dels projectes d'instal·lació dels sistemes de senyalització, comunicació i seguretat de la Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalència, així com del projecte constructiu dels dipòsits provisionals del material mòbil i els treballs d'arquitectura i equipament del tram en superfície entre Amado Granell i Natzaret.
Cartell inicie d'obres de la Línia 10
Cartell inicie d'obres de la Línia 10
EUROPA PRESS

Amb aquests dos contractes es completen les actuacions previstes per la Generalitat per a l'engegada d'aquesta línia que unirà el centre de la ciutat, des del carrer Alacant, fins al Barri de Natzaret, segons ha informat la Generalitat.

La instal·lació dels sistemes de senyalització, ATP (Automatic Train Operation) i SAE (Sistema d'Ajuda l'Explotació) compta amb pressupost inicial de 7,1 milions d'euros, IVA inclòs, i un termini d'execució de 15 mesos.

Els treballs previstos en el tram en superfície comprenen l'adequació, urbanització, equipament de les parades i enllumenat del tram ja executat, així com la construcció dels dipòsits provisionals en el barri de Natzaret. El pressupost inicial ascendeix a 8 milions d'euros, IVA inclòs, amb un termini màxim d'execució de 17 mesos.

ACTUACIONS EN LA XARXA EN SERVICI

Així mateix, FGV ha iniciat el procés de licitació del projecte i execució d'obra de la renovació del sistema de senyalització, implantació d'un sistema ATP i integració en el SAE en l'actual xarxa de tramvia en servici, que correspon a les Línies 4, 6 i 8 de Metrovalència. El pressupost de licitació ascendeix a 16,5 milions d'euros, IVA inclòs, i un termini d'execució de 24 mesos.

Fins a hui en la futura Línia 10 de Metrovalència ja s'han completat els treballs del tram en superfície, comprès entre les parades d'Amado Granell i la prolongació fins a la nova parada de Germans Maristes, amb un pressupost de 3,8 milions d'euros.

Les pròximes setmanes començaran les obres de construcció de la superestructura de via, arquitectura i equipament del tram subterrani entre les estacions d'Alacant i Amado Granell, per un import superior als 25 milions d'euros.

En fase de licitació es troba, per un import de 7,8 milions d'euros, l'electrificació, instal·lació de subestacions i escomeses de tot el traçat entre l'estació d'Alacant i Natzaret.

La Línia 10, una vegada completada, permetrà unir el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l'oferta de transport de la xarxa de Metrovalència. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades, tres d'elles subterrànies i les altres cinc en superfície.

El projecte de construcció del conjunt d'aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento