Comunitat Valenciana

L’EMT avança el dispositiu especial per a les Falles 2020

  • L’empresa oferirà 23.000 places addicionals per anar a la mascletà vertical del dissabte en La Marina.
  • El diumenge s’iniciarà el dispositiu de mascletà amb una trentena d’informadors al carrer. 
Cartell EMT Falles 2020
Cartell EMT Falles 2020
Ajuntament de València
Cartell EMT Falles 2020

L’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) avança el seu dispositiu especial de Falles 2020 i el proper dissabte, dia 29, incrementarà el servici de les línies 19, 32, 92, 93, 95, 98 i 99 des de les 15:30h. fins les 23:00h. amb motiu de la celebració d’un concert i de l’espectacle pirotècnic que es dispararà a la Marina de València. L’EMT oferirà així 23.000 places addicionals, que se sumaran a les 40.600 del servici habitual en eixe horari, per a facilitar els desplaçaments a la zona de la mascletà.

Entre els reforços previstos per al dissabte destaquen el de la línia 92, que s’incrementarà en un 75%, i el de la línia 32, en un +66%. A més, tots els autobusos que s’afegiran en les línies 19, 92 i 99 seran articulats per poder transportar un major nombre de persones.

D’altra banda, l’1 de març començarà el dispositiu de mascletaes i el reforç de les línies per a facilitar els desplaçaments en autobús a la resta d’actes fallers, com la despertà i la Crida. Des del mateix diumenge un equip de persones informadores estarà al carrer per recomanar els millors recorreguts perquè tots i totes arriben a les festes falleres en transport públic.

Línies EMT Tetuán/Porta de la Mar per a les mascletaes.
Línies EMT Zona Tetuán/Porta de la Mar per a les mascletaes.
Ajuntament de València

Des de l’1 al 14 de març el trànsit estarà restringit des de l’intercanviador Tetuan-Porta de la Mar fins a la plaça de Sant Agustí durant la mascletà i els autobusos no podran circular per l’anell interior. Per això, des de les 11:45h. fins que finalitze la mascletà -a partir de les 14:30h.-, es crearà un gran punt d’intercanvi en la zona de Porta de la Mar-Tetuan, on faran parada les línies habituals i s’habilitaran parades provisionals per a altres 19 línies. El mateix ocorrerà en l’entorn de Sant Agustí, on faran parada les línies habituals i altres onze de forma provisional.

Línies EMT Tetuán/Porta de la Mar per a les mascletaes.
Línies EMT Zona Sant Agustí per a les mascletaes.
Ajuntament de València

L’1 de març també estan previstos altres actes fallers, com la despertà, l’entrada de Bandes i la Crida. Per això, l’EMT reforçarà les línies 4, 6, 9, 10, 11, 16, 19, 25, 27, 28, 31, 32, 35, 60, 62, 72, 73, 79, 81, 94, 95 i 98 per facilitar els desplaçaments de totes les persones usuàries a estos actes des de les 8:30h. fins les 18:30h.

El següent cap de setmana de Falles, el 7 i 8 de març, quan s’espera una gran afluència de persones en la ciutat, l’EMT incrementarà en un 12 % el seu servici. Com ja és habitual, en cap de setmana es reforcen tant la línia 95 com les línies 35 i 99 per anar a l’exposició del Ninot a la Ciutat de les Arts i les Ciències. El dia 7 es reforçaran les línies en horari de vesprada per a la Cavalcada del Ninot i per la nit es duplicarà el servici de les nocturnes per facilitar els desplaçaments a la mascletà de colors prevista en la Plaça de l’Ajuntament. Pel que fa al 8 de març, dia Internacional de la Dona, hi haurà un increment del 12 % del servici per facilitar els desplaçaments a la mascletà del diumenge.

Campanya informativa de Falles

Des de l’1 de març una trentena de persones informadores estaran al carrer per explicar a veïnat i turistes el dispositiu especial de l’EMT durant les Falles, però també donar informació sobre la nova xarxa, que començarà a funcionar el 23 de març. Les persones informadores, conegudes com a “jaquetes roges”, repartiran uns 90.000 llibrets informatius i recomanaran els millors recorreguts perquè tots i totes arriben a les festes falleres en transport públic.

A més, a partir de la pròxima setmana, una campanya gràfica específica per a les Falles 2020 també arribarà a les marquesines, el canal EMTV i les xarxes socials amb el lema “En Falles, movimEMT”.

En esta ocasió, la campanya creada per l’agència ‘Imaginarte’ ha volgut posar l’accent en el “bon rotllo” propi del caràcter valencià i mediterrani que ens permet sentir, contagiar i exportar l’esperit faller a tot arreu. Així, la campanya mostra unes Falles allunyades dels tòpics i posa l’atenció en protagonistes anònims i indispensables per a les festes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento