La precarietat laboral s'estén als 35 anys

"Abans es pensava que el salt laboral es feia a partir dels 30 anys. Ara, als 35. Els joves precaris han passat a ser adults precaris". És el diagnosi gens optimista de la coordinadora d'Acció Jove de CCOO, Tània Pérez, que tampoc preveu que la situació d'aquest col·lectiu millorarà els propers anys.

"La gent que va començar fa cinc o set anys a treballar amb l'esperança que passats els 30 anys milloraria la seva condició es troben ara amb una precarietat estructural", va argumentar.

A cavall entre els greus problemes del col·lectiu dels menors de 25 anys i una qualitat laboral superior dels majors de 35 anys, el segment entre 25 i 35 té uns salari anual brut un 18,5% inferior al de 35-44 anys. La taxa de temporalitat ha disminuït lleugerament com el conjunt de tots els treballadors, però està 10 punts per sobre de la següent franja d'edat.

Mà d'obra barata

Els pitjors efectes de la crisi, però, els pateixen els menors de 25 anys. Primer per l'extensió dels becaris. Els mitjans de comunicació van ser els primers a abusar-ne. La fórmula de la mà d'obra barata s'estén ara a d'altres sectors; la seva realitat és ignorada perquè no surten en enquestes oficials. Segon, perquè es manté el fracàs escolar, els joves continuen buscant feina, però ara no en troben. I tercer, estan patint més la no renovació de contractes temporals.

Els indicadors han empitjorat, sobretot entre els 16-19 anys. "Ja ho feien abans, però, amb la crisi, la seva situació és pitjor", va dir Pérez.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento