Comunitat Valenciana

Els API de València demanen que siguen professionals immobiliaris qualificats els que facen les valoracions de vivendes

El Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària de València sol·licita, davant la polèmica generada per l'obertura d'expedient de la CNMC a diverses empreses del sector immobiliari, que la legislació obligue a realitzar valoracions de vivenda "de forma personal" mitjançant un professional "qualificat".
Vivendes en venda
Vivendes en venda
EUROPA PRESS
Vivendes en venda

El col·lectiu API realitza aquesta petició davant "un dels problemes detectats" en la investigació empresa per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, "que acusa les empreses de dur a terme valoracions més altes del valor real dels immobles a causa de l'ús d'algoritmes i ferramentes de valoració automàtiques", segons ha indicat en un comunicat.

El portaveu del Col·legi API de València, Vicente Díez, ha assegurat que una de les principals causes d'aquesta situació a la qual s'enfronta el sector és l'ús "cada vegada major d'aquestes aplicacions informàtiques".

"És impossible que un algoritme realitze una valoració real d'una vivenda, sense que es faça una visita a l'immoble o es tinguen en compte factors que són molt importants a l'hora de determinar el preu, com les reformes realitzades, l'equipament de la vivenda o l'eficiència energètica. A més, aquestes ferramentes de valoració estan cada vegada més esteses, i ofereixen més una aspiració que un valor real d'eixa vivenda", explica.

El portaveu dels Agents de la Propietat Immobiliària de València ha apuntat que, si el Govern està a punt de donar eixida a un índex real de preus del lloguer, "també ha de treballar en aquesta direcció en les compravendes i frenar aquestes aplicacions, que no poden donar un valor real".

"Per açò, demanem que siguen professionals qualificats, amb formació i amb un coneixement profund i real del mercat els que duguen a terme aquestes valoracions. Així s'evitaran les pertorbacions del mercat i l'usuari pot tindre una imatge real del que verdaderament val la seua vivenda", ha detallat.

En aquest sentit, Díez ha indicat que moltes agències immobiliàries valencianes es troben davant el cas de clients que acudeixen amb valoracions d'aquestes ferramentes que estan per damunt del valor real de la vivenda, i estan convençuts que és una "valoració certa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento