Comunitat Valenciana

Maria Conca rep el premi 'Josep Vicent Garcia', en la XVII Nit d'Escola Valenciana

La professora honoraria de la Universitat de València Maria Conca rep aquest dissabte, 22 de febrer, el premi 'Josep Vicent Garcia' a la trajectòria individual, en el marc de la Nit d'Escola Valenciana, que se celebra a Elx. Els organitzadors qualifiquen la guardonada com "un exemple de dona en lluita constant per a aconseguir la llibertat del nostre poble", segons ha informat la institució acadèmica.

Maria Conca és doctora en filologia catalana, membre de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV) i exdirectora de la Unitat d'Educació Multilingüe de la Universitat de València (UEM-UV).

Destaca la seua producció investigadora en tres àrees temàtiques: educació i sociolingüística; memòria històrica; filologia i lingüística aplicada. Aquesta última és la seua principal àrea d'investigació, concretament el camp de la fraseologia.

L'entitat cívica Escola Valenciana celebra la seua 17ª Nit aquest dissabte, coincidint amb el Dia Internacional de la Llengua Materna. Aquesta vetlada reuneix persones vinculades amb l'entitat, així com representants institucionals i personalitats del món social, cultural, polític i educatiu valencià, i és l'esdeveniment en el qual Escola Valenciana emtrega els guardons a persones i col·lectius que treballen per la normalització de la nostra llengua en diversos àmbits.

Els guardons 'Intentant la llibertat' estan dissenyats per Andreu Alfaro. Amb Maria Conca, rebran també reconeixeran el projecte Com sona l'ESO i el Misteri d'Elx.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento