Comunitat Valenciana

Els alcaldes del PP preparen una "gran mobilització" contra els impagaments de la Generalitat: "Ximo, paga ja"

Els alcaldes valencians del PP preparen una "gran mobilització" contra els impagaments del Consell als ajuntaments, "asfixiats" per un deute que xifren en 300 milions d'euros en tota la Comunitat Valenciana només en les ajudes del 2019. "Ximo, 'chiqui', pagueu ja", han corejat en una concentració davant la Generalitat, dirigint-se al president i líder del PSPV, Ximo Puig, i a la ministra socialista d'Hisenda, María Jesús Montero.
Alcaldes del PP amb Isabel Bonig en un acte en la Plaça Manises
Alcaldes del PP amb Isabel Bonig en un acte en la Plaça Manises
PPCV
Alcaldes del PP amb Isabel Bonig en un acte en la Plaça Manises

En la concentració, desenes de representants 'populars' de la província de València han protestat aquest dimarts en la plaça de Manises, davant el Palau de la Generalitat i la seu de la Diputació, per a arrancar la campanya '#PuigNoPaga' i denunciar que estan "col·lapsats" per la falta de finançament a pesar de tindre cada vegada més competències.

"Puig, que es queixava tant de l'infrafinançament autonòmic, ara és el principal morós dels ajuntaments", ha criticat la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, en declaracions als mitjans, advertint que aquest és el primer pas per a una mobilització conjunta amb els alcaldes d'Alacant i Castelló si el Botànic no mou fitxa. També ha demanat als ajuntaments liderats pel PSPV i Compromís que se sumen a la reivindicació, davant les mocions que presentaran en totes les localitats i diputacions.

Bonig ha tirat la vista arrere, recordant quan Puig i la vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, estaven en l'oposició i "tenien tant afany i ímpetu", mentre ara "donen l'esquena als ajuntaments, parlen de despoblació i no tenen ni idea de municipalisme".

En xifres, la 'popular' ha assegurat que la Generalitat deu 190 milions als ajuntaments de la Comunitat, de tot signe polític, "solament en ajudes del 2019, sumat als cent milions de partides sense executar i sense comptar les nombroses inversions que Puig ha promès en els seus cèlebres 'ximoanuncis'". Ha posat com a exemple que, dels 266 municipis de València, "tres de cada quatre no van a rebre ni un euro".

Mentrestant, ha retret Puig que estiga "de Willy Fog" en el seu viatge institucional amb empresaris al Marroc, tilant-ho com "el gran viatger a costa dels valencians, amb mig centenar de càrrecs públics". També ha denunciat els retards en la 'Renda valenciana d'inclusió', el pla educatiu 'Edificant' o els impagaments a menjadors escolars com el de Benidorm (Alacant).

En clau nacional, Bonig ha recordat que l'Estat deu 281 milions a la Comunitat Valenciana de la liquidació de l'IVA de desembre del 2017, "diners líquids que corresponen als valencians i amb el qual es podria pagar als ajuntaments i sobraria per als desperfectes dels últims temporals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento