Dalmau, sobre la candidatura de Lima per a dirigir Podem: "No podem tindre pressa per a anar a ocupar cadires"

El vicepresident segon de la Generalitat i membre de Podem, Rubén Martínez Dalmau, ha afirmat aquest dimarts després que la diputada a Les Corts Pilar Lima haja anunciat que es postularà per a dirigir la formació a la Comunitat Valenciana es tracta d'una decisió personal que no entra a jutjar, però sí ha apuntat: "No podem tindre pressa per a anar a ocupar cadires, sinó que hem de pensar bé quin partit volem".

Preguntat sobre si creu que el partit pot arribar fracturat a l'assemblea ciutadana del pròxim mes de maig, ha indicat que espera que no i ha incidit que per a enfortir Podem han d'"arribar sempre a consensos democràtics" i aquests es construeixen "des de baix cap amunt" i no al revés.

"Hem de buscar la forma de consensuar què partit es vol, quals són els fonaments d'eixa proposta democràtica i emancipadora, qual és el programa amb el qual anem a estar treballant els pròxims anys i després, al final, ja arribaran els noms. Primer les idees i després els noms", ha subratllat.

Al seu juí, "els personalismes han de quedar al marge" i cal posar l'atenció és "les idees emancipadores per a construir un partit fort, que realment responga les necessitats de la gent en el marc d'eixa funció de govern" que ara té encomanada.

Respecte a si creu que seria possible que es presentara una altra candidatura que aconseguira major consens, com la de la portaveu, Naiara Davó, ha insistit: "Seguisc pensant que el que fa fort un projecte polític són les propostes d'emancipació que planteja".

Per açò, li interessa conéixer i construir eixes propostes i els noms "han d'anar sempre al final" perquè les persones estan "de pas en la política". "Les persones som accessòries en la política, les idees no; les idees són el fonament. Primer les idees, els consensos i després els noms", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento