Els usuaris de Rodalies a la Comunitat rebran un bitllet gratis si el tren es retarda 15 minuts o es cancel·la

  • L'objectiu de la Comissió de Seguiment és aconseguir els estàndards de qualitat i puntualitat de la mitjana espanyola.
  • Aquest comité també ha decidit augmentar el nombre de maquinistes i implantar una app informativa.
Rodalies València
Rodalies València
RENFE

Els usuaris de les línies de Rodalies de la Comunitat Valenciana tindran dret a rebre, a partir de l'1 d'abril, un bitllet gratis per cada tren que es retarde més de 15 minuts o es cancel·la, i podran utilitzar-lo dins dels 30 dies següents a l'incident.

Així s'arreplega en el 'Pla de Xoc' per a atallar la situació de la xarxa de rodalies valenciana que va anunciar la setmana passada el ministre José Luis Ábalos, i que aquest divendres s'ha perfilat en la Comissió de Seguiment del Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu d'aconseguir, abans que acabe el 2020, els estàndards de qualitat i puntualitat de la mitjana espanyola.

El pla inclou també més manquinistes: 17 reasignats d'altres destinacions, que augmentaran la plantilla un 8,5%, i altres 19 gràcies a un avançament de les taxes de reposició de personal en Renfe. Abasta l'entrada en funcionament d'un torn per a manteniment de combois, quatre efectius d'assistència tècnica en línia, el reforç de personal en estacions, la implantació, de manera "pionera" a la Comunitat Valenciana, d'una 'app' amb la qual l'usuari podrà saber on està el tren a temps real i un canal de Twitter per a cada línia.

Així ho han anunciat aquest divendres el secretari d'Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Perdro Saura, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, després de la Comissió de Seguiment del Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana, en la qual també han participat el president de Renfe, Isaías Táboas, i el comissionat del Corredor Mediterrani, Josep Boira.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento