Santiago Posteguillo i Jesús Moncho, entre els autors més sol·licitats a les biblioteques de València

  • L'Ajuntament de la ciutat informa dels títols amb més demanda en 2019.
Biblioteca de la ciutat de València
Biblioteca de la ciutat de València
Ajuntament de València

Les novel·les 'Yo, Julia', de Santiago Posteguillo Gómez, y 'Un mar violeta oscuro', de Ayanta Barilli, guanyador i finalista, respectivament, del Premi Planeta 2018, i 'La taverna del Negre', del Premi Ciutat de València 2018 Jesús Moncho figuren entre els llibres més demandats al 2019 a les Biblioteques Municipals de València, segons han destacat fonts municipals.

En l'apartat de narrativa en castellà per a adults, els llibres més llegits han sigut 'Yo, Julia', la novel·la ambientada en l'Imperi Romà de Posteguillo Gómez, guanyadora del Premi Planeta, amb més de 500 préstecs, i 'Un mar violeta oscuro', de la periodista Ayanta Barilli, novel·la debut sobre quatre generacions de dones i les seues tempestuoses relacions. Després es troba, en tercera posició, 'Tú no matarás' de Julia Navarro, i 'Donde fuimos invencibles', de María Oruña.

Respecte a les novel·les en valencià, han triomfat 'La plaça del diamant', de Mercè Rodoreda, una de les escriptores més influents de la seua època, sobre la vida quotidiana durant els anys de la Segona República, la Guerra Civil espanyola i la postguerra, i 'La taverna del Negre', del Premi Ciutat de València-Isabel de Villena 2018 Jesús Moncho. Editada per Bromera, ens conta la història d’un vaixell negrer eixit de la Vila Joiosa al 1840. El bronze és per a 'Quan anàvem a l'estraperl' de Víctor Labrado, i repeteix respecte a l'any passat entre els més prestats 'La passejadora de gossos', del professor de filosofia i escriptor Francesc J. Bodí.

Els títols en castellà més llegits de literatura juvenil pertanyen a sagues famoses. El volum més sol·licitat ha sigut 'La diversión de Martina: aventuras en Londres', de Martina d'Antiochia, segon títol de la sèrie, mentre que el nord-americà Jeff Kinney copa el segon i el tercer lloc amb 'Diario de Greg: volando voy' i 'Diario de Greg: ¡A por todas!'. D’altra banda, els joves lectors en valencià s'han aventurat amb 'Una lectura perillosa', de Lourdes Boïgues i Chorro, i amb 'Com una cabra', de Mª Dolors Pellicer, el més llegit també en 2018.

Les obres infantils de ficció més sol·licitades han sigut 'El monstruo de colores va al cole', d'Anna Llenas, i 'En este cuento no hay ningún dragón', de Lou Carter. En valencià, Llenas també té èxit amb 'El buit' (segon lloc), i li supera, per molt poc, Aaron Blabey amb 'Telma l'unicorn'.

Finalment, amb quasi 300 préstecs, la pel·lícula més vista ha sigut 'Campeones'. 'Hotel Transilvania 3' i 'Coco' ocupen el segon i el tercer lloc, guanyant a la primera temporada completa de 'Juego de tronos', la popular sèrie de HBO, prestada més de 200 vegades, i que es queda en quart lloc. 

Mostrar comentarios

Códigos Descuento