La Generalitat desenvoluparà una línia de suport a les emissores locals en el procés de renovació tecnològica

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el paper de la ràdio municipal per a enfortir la democràcia i conformar "una societat avançada i plural" i ha avançat que l'administració autonòmica desenvoluparà una línia de suport a aquestes emissores locals en el seu procés de renovació tecnològica.

El titular del Consell ha incidit en la necessitat de mantindre "un ecosistema comunicatiu valencià potent" que les administracions públiques han d'impulsar amb "un entorn favorable" en la seua participació en l'acte organitzat en la plaça de Manises de València per la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio.

Segons ha destacat, "la maduresa d'un país es mesura, en gran manera, pels seus mitjans de comunicació" i la comunicació "és fonamental per a la participació democràtica" de la societat.

Puig ha explicat que, per primera vegada, el Consell va a desenvolupar eixa línia de suport a les emissores municipals i ha recordat que la tecnologia és "una oportunitat" per a "aprofundir en la democràcia".

Ha destacat la capacitat de renovació del mitjà radiofònic, que ha aconseguit "connectar i actualitzar-se" de generació en generació, sense cedir el seu protagonisme en el sistema comunicatiu. "Hui, més que mai, la ràdio és un mitjà necessari i útil per a la ciutadania", ha afegit.

"És el mitjà més pròxim, el més instantani i dona resposta immediata al que està passant", ha recalcat Puig, que ha recordat que és "en les situacions difícils", com és el cas del pas del temporal Glòria, quan les emissores municipals demostren el seu paper de servici públic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento