Comunitat Valenciana

Els personatges de La Colla d'À Punt visitaran quasi 100 col·legis públics amb activitats lúdiques i didàctiques

Els personatges de La Colla d'À Punt visitaran a partir d'aquest dimecres prop d'un centenar de col·legis perquè els xiquets els coneguen i per a realitzar activitats lúdiques i didàctiques en els centres.
Sèrie d'À Punt 'El cau dels feretes'
Sèrie d'À Punt 'El cau dels feretes'
À PUNT
Sèrie d'À Punt 'El cau dels feretes'

La iniciativa, denominada La Colla d'À Punt en les Escoles, compta amb la col·laboració de la Direcció general d'Innovació Educativa i Ordenació i de la Conselleria d'Educació, i pretén acostar als xiquets els protagonistes de les sèries El Cau de les Feretes, Els Bíters i Historietes Medievals, programes que formen part de la programació de la televisió pública valenciana, ha indicat la CVMC en un comunicat.

Els primers col·legis on acudirà La Colla són el CEIP Camp de Túria de Riba-roja, el CEIP W. A. Mozart, de Loriguilla, i el CEIP La Inmaculada, de Paiporta. En conjunt, seran 93 els centres educatius els que es beneficiaran d'aquesta iniciativa amb activitats lúdiques i didàctiques.

D'aquestes escoles, cinc són Centres Rurals Agrupats, i sis són Centres d'Educació Especial. Els criteris per a seleccionar els col·legis han sigut l'ordre d'inscripció, la representativitat territorial i l'atenció a la diversitat.

Els alumnes podran conéixer de primera mà al Cau de les Feretes, una sèrie que parla de la por, de les tradicions i les festes valencianes. Coneixeran una de les feretes (Quarantamaula, Butoni, Tombatossals, Bubota o Dragolina) i a la dibuixant Aitana Carrasco, que ajudarà els xiquets a realitzar una activitat pedagògica mentre ballen i canten.

En el cas d'Historietes Medievals, que ens mostra la tradició de rondalles i la tasca dels contacontes, el joglar narrador serà l'actor Xavi Castillo, "que s'encarregarà d'omplir l'aula de rialles".

Finalment, Els Bíters, la sèrie dels personatges que viuen en una tauleta digital, jugaran amb els més xicotets a aprendre curiositats de música, alimentació i tecnologia mentre es diverteixen.

La Conselleria d'Educació va enviar el mes de novembre una circular a totes les escoles públiques valencianes per a convidar-les i donar-los l'oportunitat de formar part d'aquestes activitats programades. Un total de 260 centres van respondre la convocatòria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento