Comunitat Valenciana

La IV Plaça del Llibre converteix Alacant en el "gran aparador" de la literatura en valencià

La IV edició de la Plaça del Llibre torna a Alacant aquest cap de setmana vinent amb l'objectiu de convertir la Plaça del Port "en un gran aparador" de les publicacions en valencià.
Cartell Plaça del Llibre d'Alacant.
Cartell Plaça del Llibre d'Alacant.
ESCOLA VALENCIANA
Cartell Plaça del Llibre d'Alacant.

L'esdeveniment compta amb el suport de la Direcció general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana i es perllongarà del 14 al 16 de febrer. Tres jornades, en les quals els visitants podran descobrir noves obres i gaudir d'una trentena d'activitats programades per les entitats organitzadores o per les editorials Lletra Impresa, Edicions 96, Balandra, Bromera, Bullent, la Institució Alfons el Magnànim o Perifèric Edicions, ha destacat l'organització en un comunicat.

El sotsdirector del Llibre, Arxius i Biblioteques, Vicent Moreno, ha destacat que la Plaça del Llibre constitueix "una trobada consolidada dins del món de la lectura i l'edició en valencià". "Totes les institucions implicades tenim un triple objectiu comú: augmentar el percentatge de lectors, augmentar la lectura en valencià i augmentar la compra de llibres en valencià", ha dit, a més de subratllar que la ubicació d'aquesta activitat en la Plaça del Port "permet que els llibres isquen al carrer i es troben amb els lectors".

"Des de la Generalitat tenim l'obligació moral, intel·lectual i social de fomentar l'hàbit de la lectura perquè les persones tinguen una qualitat de vida millor", ha continuat.

Igualment, Jesús Figuerola, president de FULL, ha afegit que durant aquests tres dies Alacant serà "la llibreria més gran del món en la nostra llengua, amb més de mil títols de 60 editorials".

PRESENTACIONS, CONTACONTES, POESIA I MÚSICA

Dins de la programació de la Plaça del Llibre d'Alacant, destaquen taules redones temàtiques com 'Corrents de fons al País Valencià, un debat obert" o la conferència "Follem? Sexualitats, llibertats, dissidències", amb Bel Olid, president de l'AELC.

També serà l'espai per a donar a conéixer les novetats editorials de la temporada. Així, Balandra presentarà "Les petjades del temps, les memòries de l'editora Rosa Serrano", amb una conversa amb la seua autora, qui va rebre el 2019 l'Alta Distinció de la Generalitat.

Altres títols que es presentaran seran Ventalls de paper (Bullent), Pedres que han de ser remogudes (Bromera), Fotògrafa de núvols (Perifèric) o Miquel Martí i Pol. Somiar el demà (Sembra).

Igualment, durant el dissabte 15 de febrer la Institució Alfons el Magnànim presentarà de la Poesia Completa de Marc Granell, Jaume Pérez-Montaner i Josep Piera; així com la 2ª edició de Primera Soledad d'Estellés.

CARME MIQUEL

D'altra banda, la Plaça retrà homenatge a Carme Miquel, la docent, acadèmica i activista pel valencià que va morir el passat mes de juny amb un acte on es presentaran dos llibres editats per Escola Valenciana i que compten amb la seua participació: '10 de dones', que Miquel va prologar, i '10 de 2', que inclou un relat seu.

Igualment, el 14 de febrer s'homenatjarà l'escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas, triada Escriptora de l'Any per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

A més, amb motiu de la celebració de la Plaça, el cantant Miquel Gil, exmembre del grup Al Tall, realitzarà el 15 de febrer un concert on compartirà amb els lectors els seus tradicionals ritmes mediterranis.

Respecte a la programació infantil, inclourà presentacions de títols com El gegant del merengue (Ediciones 96) o Minerva, una vampira de veritat (Bromera).

També el concert Dani Miquel i Els ma-me-mi-mo-músics, que ompliran Alacant de cançons el 16 de febrer. A més, es podrà gaudir del contacontes El gran Jordiet o els jocs de fusta gegantes. Per la seua banda, la joventut de secundària retrà homenatge a Isabel-Clara Simó, una figura capital de la nostra literatura, amb una lectura de textos de l'autora.

La Plaça del Llibre d'Alacant està organitzada per la Fundació FULL, el Gremi de Llibreters Independents de les Comarques Alacantines, la Universitat d'Alacant, Escola Valenciana, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià. A més, compta amb el suport de l'Institut d'Estudis Catalans.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento