Els ajuts públics no arriben a totes les víctimes de trànsit

La mare de Margareta va morir atropellada en un pas de vianants de Martorell per un cotxe que anava a 100 Km/h. Llavors va haver d'afrontar sola l'hospitalització, l'enterrament, el judici i el seu propi dolor sense cap mena d'ajuda.

Moltes vegades la societat protegeix el causant del dany
Margareta és membre de la
suport psicològic i legal gratuït per protocol als familiars de totes les víctimes i no sols en el cas d'accidents múltiples.

«Quan et passa una desgràcia com aquesta, no tens cap suport, has d'afrontar la situació sol i moltes vegades la societat protegeix el causant del dany», explica Margareta.

Una despesa imprevista

Encara que és molt complicat calcular la despesa que ha d'afrontar el familiar d'una víctima mortal d'un accident de trànsit, cal tenir en compte que l'advocat cobra entre un 10% i un 20% de la indemnització, si és que aquesta existeix, i que dues visites setmanals durant un mes al psicòleg costen uns 650 euros.

«Per què si la teva mare mor atropellada no t'ajuden i si és en un accident múltiple sí que ho fan? La pèrdua és la mateixa», assegura Montse Montal, advocada, procuradora i vicepresidenta de l'APAT.

No obstant això, per a molts experts, la pèrdua és diferent. En els accidents d'autocar, tren o avió, «la tragèdia és d'altres dimensions i precisa d'un protocol d'actuació diferent», asseguren fonts dels Bombers de la Generalitat.

L'APAT reclama també una oficina permanent d'informació i atenció, on es puguin dirigir víctimes i afectats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento