Els veïns barren l’entrada a la ‘narcosala’ als toxicòmans

En el primer dia de funcionament del servei, els dos primers usuaris van haver de girar cua en veure que els veïns els esperaven a la porta
Els veïns protestaven, ahir, davant del cordó policial.
Els veïns protestaven, ahir, davant del cordó policial.
Jordi Soteras
El nou centre d’atenció a drogoaddictes de la Vall d’Hebron no va poder ahir funcionar amb normalitat perquè un centenar de veïns es va concentrar a les seves portes per insultar qualsevol que hi volgués entrar. Els primers a rebre insults dels irats veïns van ser els fotògrafs i els periodistes i, més endavant, els metges que hi havia dins, per acabar escridassant dos politoxicòmans del barri que venien a «xafardejar». Algú va tirar ous i, fins i tot, una pedra, però una part dels concentrats els van recriminar. Els vidres del centre encara tenien la marca d’una pedrada de dimecres.

La majoria de veïns justifiquen la seva oposició dient que els camells aniran a la Vall d’Hebron a vendre droga. Un dels consumidors d’heroïna, Manolo González, els va dir que «els drogoaddictes seguiran comprant la droga on ho han fet sempre, a Porta», on no hi ha cap narcosala.

No! a certes drogues

Una vegada més, entre els veïns concentrats a la porta de la narcosala, hi havia gent gran i gent molt jove. Entre ells hi havia un grup de nois que vestien samarretes on es podia llegir «addicted» o «más pastillas». En aquest centre, a més de tractar heroïnòmans, s’hi tindrà cura també de persones amb problemes d’alcohol, cocaïna o pastilles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento