El concurs literari Ficcions amplia territoris i supera els 3.600 participants

  • Incorpora per primer cop 14 estudiants d’Andorra i augmenta la participació amb 63 a la Franja de Ponent.
Una estudiante ibicenca, ganadora de 'Ficcions 2019' con una obra sobre prostitución
Una estudiante ibicenca, ganadora de 'Ficcions 2019' con una obra sobre prostitución
CAIB - Archivo
Una estudiante ibicenca, ganadora de 'Ficcions 2019' con una obra sobre prostitución

Un total de 3.660 alumnes de 277 centres educatius de Catalunya, les Illes Balears, País Valencià, Andorra i la Matarranya, entre d’altres, participen en el concurs de creació literària ‘Ficcions, l’aventura de crear històries’ enfocat a joves de 14 a 18 anys. 

L’IES Cayetano Sempere, d’Alacant, és el centre més participatiu dels territoris de parla catalana amb un total de 182 inscrits.

De Catalunya participen a Ficcions un total de 2.419 joves. Més en concret, la demarcació de Barcelona ha arribat als 1.889 participants, Girona als 367, Lleida als 88, i a Tarragona als 75. A les Illes Balears 462 nois i noies s’han inscrit en el concurs. L’illa amb més participació és Eivissa amb 171 alumnes, seguida de Mallorca amb 164 i Menorca amb 127. Per últim, 202 joves s’han inscrit de València, 171 de Castelló i 328 d’Alacant arribant als 701 participants en tot el País Valencià. A més, s’ha ampliat la participació en la Franja de Ponent (Matarranya) amb 63 participants i, per primer cop s’han unit al concurs literari 14 estudiants d’Andorra i 1 de Palència.

Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària es van activar el passat 1 d’octubre i es van tancar el 3 de febrer amb més de 1.500 històries publicades. A través de la pàgina web www.ficcions.cat qualsevol usuari pot llegir els capítols que van publicant els joves participants.

Jurat, premis i gran final

Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà l’encarregat d’escollir els guanyadors i els finalistes. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. La segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana (Menorca, Eivissa, Mallorca, València i Barcelona).

Organitza AMIC, compromís amb l'educació

L’AMIC vol donar continuïtat a aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària. L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació representa a més de 400 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre país.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento