Ferri exhibeix a Les Corts un triangle rosa en memòria de les víctimes de l'Holocaust

Fran Ferri exhibeix un triangle rosa en Els Corts
Fran Ferri exhibeix un triangle rosa en Els Corts
CORTS

El síndic de Compromís a Les Corts, Fran Ferri, ha exhibit al parlament valencià un triangle rosa, amb el qual els nazis assenyalaven les persones LGTBI en els camps de concentració, en memòria de totes les víctimes de l'Holocaust, i ha manifestat: "Nazis mai més".

Ferri, durant la sessió de control a Ximo Puig a Les Corts, en la qual ha preguntat sobre l'estat de les Rodalies, ha començat la seua intervenció col·locant i explicant el símbol del triangle rosa, i ha detallat que ho feia "en memòria de les víctimes de l'Holocaust del poble jueu i gitano, de les persones discapacitades i dels presos polítics".

El portaveu ha assegurat que "qui nega el passat és perquè està disposat a repetir-lo", i ha exclamat "Nazis mai més". En eixe moment, el vídeo que ha compartit Compromís en xarxes socials enfoca la síndica de Vox, Ana Vega.

Aquesta acció arriba després de la negativa del grup municipal de Vox en l'Ajuntament de València a donar el seu suport a un text pel 75 aniversari de l'alliberament del camp de concentració d'Auschwitz, la qual cosa va provocar que aquesta iniciativa no poguera presentar-se en el ple de la corporació municipal com a declaració institucional.

El mateix dia, el grup municipal de Vox va emetre un comunicat respecte a aquest punt del ple en el qual explicaven que s'havien negat a firmar la iniciativa perquè "diluïa el significat propi de l'Holocaust Jueu, basat únicament en l'antisemitisme".

"Els grups de l'Ajuntament han volgut incloure contingut ideològic referent al col·lectiu LGTBi o a l'Islam en la declaració -sense incloure víctimes catòliques-, restant el valor i significat de l'Holocaust, que suposava la Solució Final contra els Jueus", manifestava aquesta formació.

Vega: "Queda molt ranci"

Respecte a l'acció de Ferri en el Ple, Vega ha lamentat amb posterioritat en els passadís de la cambra "aquest acte del síndic de Compromís en parlar del feixisme i tot això". "És una cosa que queda molt rància", ha afirmat, recordant a la coalició que "governen amb aquells que se senten orgullosos de ser comunistes, un règim que porta a les seues esquenes més de cent milions de morts". I ha recalcat: "Estem en seu parlamentària, la casa de tots els valencians i un lloc seriós".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento