Comunitat Valenciana

El 87 aniversari de les 'Normes de Castelló' se celebrarà el 15 de febrer en la plaça Major després de posposar-se

Els actes que commemoren els 87 anys de la firma de les 'Normes de Castelló' se celebraran el 15 de febrer en la plaça Major després de decidir l'entitat organitzadora -Castelló per la Llengua- posposar-los el passat any després que l'Ajuntament revocara el permís que els havia concedit perquè tingueren lloc en aquest emplaçament.
Presentació dels actes per a commemorar el 87 aniversari dels 'Normes de Castelló'
Presentació dels actes per a commemorar el 87 aniversari dels 'Normes de Castelló'
EUROPA PRESS
Presentació dels actes per a commemorar el 87 aniversari dels 'Normes de Castelló'

La presidenta de Castelló per la Llengua, María Nebot, ha mostrat la seua satifacción per poder celebrar finalment els actes "en el lloc que toca", la qual ha apuntat que els actes se celebraran "amb total normalitat i amb el programa que ja estava previst".

Els actes centrals de la commemoració tindran lloc el 15 de febrer. Així, tenderetes d'associacions i col·lectius de la ciutat, activitats infantils i l'exhibició de les muixerangues de la ciutat seran els "plats forts" del matí.

Després d'un dinar popular, Hit Parit! amenitzarà la sobretaula i, a partir de les 19.30 hores, actuaran Bandits, Maluks i Pepet i Marieta.

Nebot ha recordat que aquesta jornada ha estat precedida d'11 actes previs organitzats per Castelló per la Llengua i diversos col·lectius i entitats, entre ells un homenatge als firmants de les 'Normes de Castelló' que va tindre lloc el 21 de desembre.

Nebot ha recordat que enguany eixiran al carrer sota el lema 'Dret al valencià, igualtat real', doncs la reividicación se centra en la petició d'una llei d'igualtat lingüística per a la funció pública. "Entenem que l'única manera que els valencianoparlants tinguem garantits els nostres drets és que el funcionariat públic puga atendre'ns en la nostra llengua quan així ho demandem", ha assenyalat.

"Considerem que els castellanoparlants sí tenen eixe dret garantit i només reivindiquem tindre igualtat de drets", ha afegit.

La presidenta ha explicat que hi haurà dos celebracions perquè el 12 de desembre està previst que tinga lloc la commemoració dels 88 anys de la firma de les 'Normes de Castelló'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento