Comunitat Valenciana

Acord entre Fira València, Generalitat i asseguradora per a la subrogació del deute

Fira València ha comunicat, en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'acord entre l'entitat, l'asseguradora i la Generalitat Valenciana per a la subrogació per part d'aquesta del deute.
Fira València
Fira València
J.L. PERALES/FGV
Fira València

Cal recordar que el passat mes de desembre del 2019 es va donar compte del principi d'acord aconseguit amb l'asseguradora Assured Guaranty per al manteniment de la garantia atorgada en el supòsit de la subrogació de la Generalitat Valenciana en la posició deutora de Fira València en relació amb l'emissió d'obligacions d'aquesta última institució per import de 227,5 milions d'euros amb venciment l'any 2027.

En aquest sentit, ara s'informa que, el 28 de gener, Fira de València, la Generalitat Valenciana i l'Asseguradora van subscriure un acord d'intencions en el qual les parts van arreplegar les condicions en virtut de les quals l'asseguradora accepta consentir, en el seu degut moment i després de l'elaboració i formalització de la documentació pertinent mútuament satisfactòria, la subrogació amb manteniment de la garantia atorgada sobre les obligacions.

S'informarà oportunament dels passos que s'adopten amb la finalitat de recaptar el consentiment dels titulars de les obligacions a la subrogació i portar-la a efecte.

El principi d'acord que es va aconseguir a la fi de l'any passat va suposar resoldre un dels principals esculls per a la negociació mitjançant la qual la Generalitat se subrogarà el deute milionari que arrossega Fira València -arran de les seues obres d'ampliació i modernització-. El pacte incloïa el manteniment del "segur" als bonistes inversors.

El pla preveu, a més, que la Generalitat assumirà la titularitat de la concessió administrativa d'explotació del recinte firal, través de la dació en pagament del citat deute pendent, una vegada siga autoritzada per l'Ajuntament de València, que és el que té en aquest moment la concessió per a explotar els seus edificis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento