Comunitat Valenciana

Balanç del primer període de sessions en Corts: 4.918 iniciatives de control al Consell i dos lleis

El Consell ha atès durant el primer període de sessions d'aquesta X legislatura un total de 4.918 iniciatives de control parlamentari de l'acció de govern, de les 6.445 registrades en la Direcció general de Relacions amb les Corts, i s'han aprovat quatre lleis en el Parlament valencià.

Segons l'informe presentat al ple del Consell aquest divendres, del 16 de maig al 31 de desembre de 2019 el president Ximo Puig ha respost 20 preguntes d'interés general formulades pels portaveus dels grups parlamentaris en el ple de les Corts.

Així mateix, l'Executiu valencià ha substanciat en el ple 42 preguntes orals, 10 interpel·lacions i 13 compareixences, una d'aquestes últimes davant la Diputació Permanent. Per la seua banda, en les comissions parlamentàries s'han realitzat 37 compareixences i s'ha donat resposta a una pregunta oral.

Els titulars dels diferents departaments del Govern valencià van traslladar en aquest mateix període la contestació requerida per escrit a 1.936 preguntes i a 2.859 sol·licituds de documentació.

NOVES LLEIS APROVADES

Quant a l'activitat legislativa, Les Corts han aprovat i el president de la Generalitat ha promulgat quatre nous textos legislatius.

Pel que fa al seu origen, dos d'ells procedeixen de la iniciativa legislativa del Consell: la Llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d'Organització de la Generalitat i la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2020.

Els altres dos textos legislatius aprovats han sigut promoguts pels grups parlamentaris mitjançant sengles proposicions de llei, amb l'objecte de derogar la disposició addicional cinquena de la Llei 14/2010, de 3 de desembre, d'Espectacles Públics, Activitats Recreatives i Establiments Públics, i de modificar la Llei 9/2010, de 7 de juliol, de designació de senadors i senadores en representació de la Comunitat Valenciana, respectivament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento