Prop de 90.000 barcelonins estan esperant están un pis de protecció oficial

Actualment prop de 90.000 barcelonins de totes les edats estan inscrits per demanar pisos de protecció oficial. Són persones interessades en properes promocions i que, per tant, compten amb ingressos baixos i no disposen dels recursos suficients per poder pagar un lloguer o una hipoteca.

«Som conscients que la demanda supera de molt l'oferta», sosté a 20 minutos el delegat d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona, Antoni Sorolla, i posa com a exemple l'allau d'inscrits al macrosorteig del febrer del 2007, quan unes 54.800 persones optaven a tan sols 1.509 pisos de protecció.

Tot i que fa uns mesos es va apuntar que hi hauria un nou sorteig aquesta tardor, Sorolla matisa que «no n'hi haurà cap més fins que no s'unifiqui el registre».

Registre únic

Precisament, a final de novembre està prevista l'aprovació definitiva del Reglament del registre de sol·licitants d'habitatge amb protecció oficial de Barcelona.

Com el seu nom indica, es tracta d'un registre únic que evitarà que els interessats hagin d'apuntar-se a les llistes tant municipals com convocades per entitats privades i, en ocasions, fer-ho també múltiples vegades per optar a habitatges i ajuts de diferents tipologies.

Prou macrosortejos

Serà aquest registre únic el que enterrarà els grans sortejos multitudinaris. Sorolla explica que «mai més no hi haurà bombos», sinó que els sortejos passaran a ser exclusivament informàtics. A partir de dades registrades, cada usuari entrarà a formar part del sorteig que s'efectuarà amb la supervisió de notaris.

Com fins ara, serà un cop dut a terme el sorteig quan es comprovarà si els agraciats compleixen els requisits demanats.

Pel que fa al sorteig del febrer del 2007, el darrer dut a terme per l'Ajuntament de Barcelona, a hores d'ara no s'ha tancat el procés d'adjudicació de 150 pisos dels 1.509. Per a Sorolla, amb la fi dels macrosortejos «es perdrà tota aquesta part d'espectacle una mica frustrant» per a qui necessita els pisos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento