Rius desbordats, neu i un Mediterrani salvatge: el temporal no dóna treva

  • El literal català i valencià va patir quantiosos danys materials pel fort onatge.
  • Dos homes seguien desapareguts anit, a Alacant i Mallorca, a causa del temporal.
  • L'exèrcit va haver d'intervindre a Terol i Castelló per a buidar vies per l'acumulació de neu.
El temporal Gloria segueix afectant aquest dimarts a carreteres, Ports i trens de la Comunitat
El temporal Gloria segueix afectant aquest dimarts a carreteres, Ports i trens de la Comunitat
DIPUTACIÓN DE VALENCIA

La borrasca Gloria, que ja ha deixat almenys quatre víctimes mortals, no va donar ahir cap respir a la meitat nord d'Espanya i molt especialment a la conca Mediterrània, que va tornar a ser assotada amb força pel qual ja és el pitjor temporal de l'hivern.

La neu, el vent i la pluja van provocar afectacions en més de 200 carreteres i les gegantesques ones del Mediterrani van causar quantiosos danys materials en la costa. Anit es va trobar, a més, el cadàver d'un home a Carcaixent (València) que podria ser la cinquena víctima mortal de Gloria.

Efectes a la Comunitat Valenciana

La neu va caure amb força a l'interior de Castelló i localitats com Morella van arribar a quedar aïllades en acumular-se grossàries de fins a 50 centímetres. La Generalitat es va veure obligada a sol·licitar la intervenció de la UME, la Unitat Militar d'Emergències de l'Exèrcit, per a buidar les carreteres.

En el litoral la situació no fou molt millor perquè l'onatge va continuar castigant als pobles costaners: en Ribera de Cabanes (Castelló) va haver de ser evacuat un càmping per inundació i a la comarca alacantina de la Marina Baixa es buscava a un home de 67 anys el cotxe del qual va ser trobat en una zona inundada.

El Centre d'Emergències va decretar una alerta en els municipis de la conca baixa del Xúquer i del Serpis pel perill de desbordament de tots dos rius. Un total de 55 municipis de la comunitat van suspendre ahir les classes, la qual cosa va afectar uns 70.000 alumnes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento