El suïcidi és la tercera causa de mort en els nens d’entre 10 i 14 anys

  • Sant Joan de Déu atèn quatre intents de suïcidi setmanals.
  • Creix l'obesitat.
  • La major mortalitat és pel trànsit.

Malgrat que des de fa uns anys a Catalunya i a la resta de zones dels països desenvolupats s'ha aconseguit estancar el percentatge de mortalitat infantil i anar-lo reduint a poc a poc, la salut dels nens es va deteriorant. Destaca sobretot l'augment de les malalties mentals, les morts per accidents de trànsit i la creixent obesitat, segons l'estudi Els problemes de salut infantil, tendències en els països desenvolupats, que ha elaborat l'Observatori de Salut de la Infància i l'Adolescència FAROS de l'Hospital Materno-infantil de Sant Joan de Déu.

De fet, el suïcidi és la tercera causa de mort en els nens d'entre 10 i 14 anys i a Sant Joan de Déu es tracten fins a quatre casos setmanals d'intents de suïcidi. La depressió, l'ansietat, la hiperactivitat i els problemes de conducta motivats per maltractaments o per qüestions de discriminació, sobretot, a l'escola, són les malalties mentals més tractades.

L'estudi de l'Hospital Sant Joan de Déu també indica que 1 de cada 10 nens espanyols és obès i que un 20% dels menors no fan cap mena d'exercici físic. En el cas dels accidents, un 11% dels nens n'ha patit algun en el darrer any, però els de major índex de mortalitat són els de trànsit.

Una altra dada que es desprèn de l'estudi és que el 50% de les morts infantils es produeixen abans que el nadó arribi a l'any de vida a causa, en més de la meitat dels casos, a malalties perinatals. Els trastorns mentals (2%) són després de les allèrgies cròniques (10,6%) i l'asma (5,3%) les malalties cròniques de major prevalença. La collaboració dels professors és important a l'hora de detectar trastorns mentals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento